Στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι για τη διαρροή εγγράφων από την Κεντρική Τράπεζα,δηλώνει ο αρχηγός της αστυνομίας

Η διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών από την Τράπεζα Κύπρου στοιχειοθετεί τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων, σύμφωνα με την επιστολή του Γενικού Εισαγγελέα προς την αστυνομία.

Βάσει του δεδομένου αυτού, θα ανακριθούν όλοι όσοι γνωρίζουν κάτι για την υπόθεση, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να κληθούν για ανάκριση και πολιτικά πρόσωπα, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου.

“Είναι πολύ πρόωρο να λεχθεί πόσο χρόνο θα πάρει. Αλλά είναι μια σοβαρή υπόθεση σύμφωνα με την αλληλογραφία που έχουμε πάρει και ο στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε το ταχύτερο δυνατόν… Όταν εμείς αναλαμβάνουμε τη διερεύνηση οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος ο στόχος είναι να προχωρήσουμε σε λεπτομέρειες, να πάρουμε όλες τις ανακρίσεις – καταθέσεις να δούμε ποιος ευθύνεται για τη διάπραξη του οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος και στα σίγουρα να εξασφαλίσουμε μαρτυρία και να προσαγάγουμε ενώπιον της δικαιοσύνης όλους τους ενεχόμενους», είπε ο κ. Παπαγεωργίου.

Ερωτηθείς αν οι πολιτικοί έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν να συνεργαστούν με την Αστυνομία, ο κ. Παπαγεωργίου διευκρίνισε ότι σύμφωνα με το κυπριακό σύστημα κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να απαντά στις ερωτήσεις της Αστυνομίας, είτε πολιτικό πρόσωπο είναι είτε όχι.