Στη δημοσιότητα το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Στη δημοσιότητα έδωσε το Υπουργείο Παιδείας το βράδυ της Κυριακής το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, απέστειλε το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος  στην Δ.Ο.Ε. , στην Ο.Λ.Μ.Ε. και στην Ο.Ι.Ε.ΛΕ. για διαβούλευση. Οι Ομοσπονδίες καλούνται να στείλουν γραπτώς έως το τέλος Ιανουαρίου τις απόψεις τους, ώστε να ακολουθήσουν συναντήσεις και ανταλλαγή απόψεων με τον Υπουργό, πριν την οριστική διαμόρφωση του Π.Δ.

Σύμφωνα με το Π.Δ την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αναλαμβάνουν οι σχολικοί σύμβουλοι και οι διευθυντές των σχολείων.

Ο εκπαιδευτικός θα αξιολογείται ως προς το διοικητικό έργο από τον Διευθυντή του σχολείου και ως προς το παιδαγωγικό/διδακτικό έργο από τον Σχολικό Σύμβουλο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας “Το περιεχόμενο του κειμένου αυτού αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής για την αξιολόγηση, που αφορά στο σύνολο των εκπαιδευτικών διαδικασιών. Βασικός σκοπός είναι η βελτίωσης της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της Εκπαίδευσης, η ορθολογική διαχείριση των πόρων, η κατάλληλη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, η υποστήριξη της επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών και η ανάπτυξη σχέσεων και δικτύων συνεργασίας, μεταξύ των συντελεστών της Εκπαιδευτικής Κοινότητας. Τελικός στόχος της αξιολόγησης είναι η ανταπόκριση του εκπαιδευτικού συστήματος στις αυξανόμενες απαιτήσεις της Εκπαίδευσης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.”.