Στη δημοσιότητα αναλυτικά οι δαπάνες και έσοδα από χορηγίες για την προεκλογική Αβέρωφ

Ανακοίνωση Δημοκρατικού Συναγερμού, απάντηση σε δημοσίευμα για τα έσοδα-έξοδα των υποψηφίων Προέδρων της Δημοκρατίας

Σε σχέση με την παρερμηνεία της ανακοίνωσής μας από συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μέσο μαζικής επικοινωνίας, θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου είναι ο μοναδικός υποψήφιος που παρουσίασε αναλυτικό κατάλογο εισφορών από νομικά πρόσωπα καθώς και το ύψος των εισφορών άνω των €500 που έλαβε από φυσικά πρόσωπα. Αυτό έγινε χθες και επαινέθηκε δημοσίως.

Αυτό καλούμε να πράξουν και όλοι οι υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Η πρόταση νόμου του Δημοκρατικού Συναγερμού, η οποία θα χρειάζεται να συζητηθεί αμέσως με την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής, θα καταστήσει υποχρεωτική και νόμιμη την ονομαστική δημοσίευση και των εισφορών άνω των €500 από φυσικά πρόσωπα, όπως ακριβώς προνοείται για τις εισφορές στα πολιτικά κόμματα.

Μόνο έτσι θα υπηρετήσουμε όλοι στην πράξη την πλήρη διαφάνεια, που είναι απαίτηση ολόκληρης της κοινωνίας. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα επιμένει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο κύριος Νεοφύτου δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του αναλυτικό πίνακα εσόδων και εξόδων της προεκλογικής του εκστρατείας, πέραν των συνοπτικών στοιχείων που είχε δώσει από χθες στη δημοσιότητα.