Στη Γενεύη η Αιμιλιανίδου για θέματα ανεργίας

Στη Γενεύη μεταβαίνει  την ερχόμενη Δευτέρα η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της 102ης Γενικής Συνδιάσκεψης της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τη Συνδιάσκεψη είναι και ο κοινωνικός διάλογος, η αειφόρος ανάπτυξη και η απασχόληση στο πλαίσιο των νέων παγκόσμιων δημογραφικών δεδομένων.

Η Υπουργός Εργασίας θα αναλύσει στη Σύνοδο τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας, ενώ στο περιθώριο της Συνόδου θα συναντηθεί με τον Γενικό Διευθυντή της Οργάνωσης, Γκι Ρούντερ, με τον οποίο θα συζητήσει τρόπους στήριξης της Κύπρου, στο πλαίσιο της προσπάθειας για άμβλυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η αγορά εργασίας.

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας είναι η ειδικευμένη οργάνωση του ΟΗΕ που επιδιώκει την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και των διεθνώς αναγνωρισμένων ανθρωπίνων και εργασιακών δικαιωμάτων και που καθορίζει τα διεθνή πρότυπα εργασίας με τη μορφή συμβάσεων και συστάσεων, οι οποίες ορίζουν τα ελάχιστα πρότυπα των βασικών δικαιωμάτων εργασίας.