Στη Βουλή ο κρατικός προυπολογισμός 2015

Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής σήμερα ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2015. Τον προυπολογισμό θα παρουσιάσει ο  Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης αναμένεται να αναφερθεί στις μακροοικονομικές προβλέψεις για το 2015 και θα αναλύσει τον προϋπολογισμό και τους στόχους του για την επόμενη χρονιά. Η Ολομέλεια θα συζητήσει και θα τοποθετηθεί επί του προϋπολογισμού στη διήμερη σύνοδο που ορίστηκε για τις 15 και 16 Δεκεμβρίου.

Σε κοινή συνεδρία οι Επιτροπές Οικονομικών και Εσωτερικών, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών, του Γενικού Εισαγγελέα και εκπροσώπων της Κεντρικής Τράπεζας θα συζητήσουν δύο εκ των πέντε συνολικά νομοσχεδίων που συνθέτουν το πλαίσιο αφερεγγυότητας.

Πρόκειται για το νομοσχέδιο Συμβούλων Αφερεγγυότητας, το οποίο θεσμοθετεί και ρυθμίζει το επάγγελμα των συμβούλων αφερεγγυότητας και το νομοσχέδιο που τροποποιεί τον περί Εταιρειών Νόμο για εισαγωγή σχεδίου αναδιάρθρωσης χρέους βιώσιμων επιχειρήσεων.

Με βάση το μνημόνιο, το πλαίσιο αφερεγγυότητας θα πρέπει να εγκριθεί μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης με επιστολή του στην Επιτροπή Οικονομικών ενημέρωνε για την πρόθεση της Κυβέρνησης να αποστείλει στη Βουλή τα εναπομείναντα τρία νομοσχέδια μέχρι το τέλος του έτους. Σύμφωνα με το μνημόνιο, η ψήφιση του νομοθετικού πλαισίου αφερεγγυότητας από τη Βουλή θα πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος του 2014.