Στηρίζει τους νοσηλευτές ο ΔΗΣΥ χωρίς να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς

Σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Νίκος Νουρής, τοποθετήθηκε στο θέμα του ξυλοδαρμού νοσηλευτριών στο Γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας.

Συγκεκριμένα καταδικάζει τα γεγονότα και τονίζει ότι “καταδεικνύουν την ανάγκη θωράκισης των ΤΑΕΠ αλλά και των ιδίων των νοσοκομείων μας γενικότερα, μέσα από τον εκσυγχρονισμό”.

“Συμμεριζόμαστε απόλυτα τον θυμό και την οργή των νοσηλευτών, πλην όμως εκτιμούμε σαν αχρείαστη την ταλαιπωρία στην οποία θα υποβληθούν οι ασθενείς αύριο με την δίωρη στάση εργασίας. Η άμεση αντίδραση του Υπουργού Υγείας και η πρόθεση λήψης μέτρων φύλαξης, δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την αποτροπή επανάληψης ανάλογων φαινομένων στο μέλλον” αναφέρει.

“Ως εκ τούτου” συνεχίζει “με την διαβεβαίωση προς τους νοσηλευτές και όλους τους λειτουργούς υγείας ότι θα συνδράμουμε την προσπάθεια για προάσπιση της ασφάλειας τους κατά την άσκηση του λειτουργήματος τους, καλούμε τους νοσηλευτές να αναστείλουν την αυριανή στάση εργασίας που μόνο ταλαιπωρία θα προκαλέσει στους ασθενείς”.

“Αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα, που αποτελούν απειλή για την ασφάλεια του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, είναι άλλος ένας ισχυρός λόγος που υποβάλλει τον άμεσο εκσυγχρονισμό των νοσηλευτηρίων μας, τον οποίο η κυβέρνηση σταδιακά προωθεί” καταλήγει.