Στηρίζει τις προσπάθειες της διεύθυνσης το δς της Τρ. Κύπρου

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Τζον Πάτρικ Χούρικαν, με αφορμή δημοσιεύματα που ακολούθησαν τη συνέντευξή του στο Reuters που δημοσιεύθηκε στις 25 Μαρτίου του 2014 ανέφερε ότι το δς της Τράπεζας Κύπρου στηρίζει πλήρως τις προσπάθειες της εκτελεστικής διεύθυνσης.

“Δημοσιεύματα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με αναφορές σε παρεμβάσεις του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου στις προσπάθειες της εκτελεστικής διεύθυνσης, συμπεριλαμβανομένης και της διαχείρισης και είσπραξης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, είναι εντελώς αβάσιμα και απορρίπτονται κατηγορηματικά”, σημειώνει σε γραπτή δήλωση ο κ. Χούρικαν.

Αναφέρει επίσης ότι “η υλοποίηση του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης είναι στο επίκεντρο των προσπαθειών μας”, προσθέτοντας ότι το “το Διοικητικό Συμβούλιο στηρίζει πλήρως τις προσπάθειες της εκτελεστικής διεύθυνσης”.

Είμαι αισιόδοξος, συνεχίζει, ότι θα προχωρήσουμε αποφασιστικά με το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης και την αποτελεσματική διαχείριση των ζητημάτων που απασχολούν το Συγκρότημα

Σύμφωνα με τον κ. Χούρικαν, ο μοναδικός στόχος της προσπάθειάς μας είναι η δημιουργία ενός ισχυρού πιστωτικού ιδρύματος, ικανού να στηρίξει την ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας.

Η ανάθεση, προσθέτει, της αξιολόγησης των στρατηγικών επιλογών του Συγκροτήματος σε εξωτερικό σύμβουλο, αποσκοπεί στη δημιουργία επενδυτικής αξίας σε σχέση με την εταιρική δομή του Συγκροτήματος.

Σημειώνει ότι ο σύμβουλος θα υποβάλει τις εισηγήσεις του στο Διοικητικό Συμβούλιο, αφού αξιολογήσει, μεταξύ άλλων, την πρόοδο εφαρμογής του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης, αναλύσει τις χρηματοδοτικές επιλογές και την κεφαλαιουχική δομή του Συγκροτήματος και εντοπίσει εναλλακτικές επιλογές που θα μπορούσαν να επιταχύνουν την εφαρμογή του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης παράλληλα και σε συνδυασμό με την περαιτέρω ενίσχυση του Συγκροτήματος.

Αναφέρει επίσης ότι “κάθε εισήγηση εξωτερικού συμβούλου αποτελεί ένα από τα πολλά εργαλεία που το Διοικητικό Συμβούλιο θα χρησιμοποιήσει για να αξιολογήσει την εφαρμογή του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης”.

“Με βάση αυτή την αξιολόγηση και μόνο τότε, το Συγκρότημα θα εξετάσει τυχόν εναλλακτικές επιλογές, οι οποίες θα υπόκεινται στην έγκριση των αρμοδίων αρχών”, καταλήγει ο κ. Χούρικαν.