Στην “φάκα” του νόμου Ντίνος και υιός…

Στην “φάκα” του νόμου φαίνεται να έχουν πιαστεί για τα καλά ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Ντίνος Μιχαηλίδης και ο γιος του Μιχάλης, οι οποίοι κινδυνεύουν ακόμα και με φυλάκιση, καθώς αγνόησαν το ελληνικό δικαστήριο και δεν εμφανίσθηκαν την περασμένη Πέμπτη ενώπιον του ως κατηγορούμενοι στην πολύκροτη δίκη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ως γνωστό οι δύο κλήθηκαν σε απολογία για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που αφορά παράνομες αμοιβές περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία φέρονται να διακίνησαν με τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο, για την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας των ΤΟR M1 από το ΥΠΕΘΑ.

Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους, αναμένεται να εκδώσουν τις επόμενες ημέρες οι ανακριτές της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου, καθώς οι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών για τα TOR M1 δεν εμφανίστηκαν ενώπιόν τους.

Η συνήγορος τους κυρία Ελίζα Βόζενμπεργκ εξήγησε στους ανακριτές τους λόγους για τους οποίους δεν προσήλθαν (σ.σ.: της ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης η απόφασή τους) να καταθέσουν στο ευρύτερο πλαίσιο της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου. «Οι εντολείς μου δηλώνουν αθώοι» δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Βόζενμπεργκ.

Τόσο ο Ντίνος Μιχαηλίδης όσο και ο γιος του επέλεξαν να μην εμφανισθούν γνωρίζοντας ότι η δικονομία προβλέπει στην περίπτωση αυτή ακόμη και προσωρινή προφυλάκιση.

Αμφότεροι βρίσκονται άλλωστε σε δύσκολη θέση, καθώς ο Νικόλαος Ζήγρας – ο εξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου τους έχει εμπλέξει στη ροή μαύρου χρήματος – έχει πει ότι ο Ντίνος Μιχαηλίδης μετέφερε σε βαλίτσες μαύρο χρήμα, ενώ ο Μιχάλης είχε σχέσεις με τον σύρο έμπορο όπλων Φουάντ Αλ Ζαγιάντ (βρέθηκαν στον λογαριασμό του πρώτου 10 εκατ. ελβετικά φράγκα). Πατέρας και γιος έχουν μηνύσει τον Ζήγρα για τις κατηγορίες αυτές.

Το βάρος των εξελίξεων και η τυχόν απόφαση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης μετακυλίεται τώρα στους ανακριτές.

Είναι καιρός πάντως οι υπεύθυνοι των τραγικών οικονομικών συνθηκών που διέρχονται τόσο οι Έλληνες όσο και οι Κύπριοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και να αποδοθούν οι ευθύνες….