Στην Κύπρο σήμερα ο Πρόεδρος της Ουκρανίας

 

Διήμερη επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανούκοβιτς, στο πλαίσιο της οποίας θα έχει επαφές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, τον πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’.

Σήμερα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας αναμένεται  να μεταβεί στο προεδρικό για κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστόφια στις 3 το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια οι δύο πρόεδροι θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δυο χωρών.

 

Ακολούθως θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες και μνημόνια συναντίληψης που αφορούν αποφυγή διπλής φορολογίας, επενδύσεις, εμπορική ναυτιλία, δημόσια υγεία, αεροπορικές υπηρεσίες, γεωργία και περιβάλλον, και αθλητισμό.

 

Στις 5.30 το απόγευμα θα έχει συνάντηση στη βουλή με τον πρόεδρο του Σώματος Γιαννάκη Ομήρου και στις 8 το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο προς τιμήν του, στο προεδρικό Μέγαρο.

 

 Αύριο οι πρόεδροι Κύπρου και Ουκρανίας θα μιλήσουν στο Κυπρο-Ουκρανικό επιχειρηματικό Φόρουμ και στη συνέχεια ο Βίκτορ Γιανούκοβις θα δει τον Αρχιεπίσκοπο.