Στην Κύπρο σήμερα αντιπροσωπεία της Παγκ. Τράπεζας για τη μεταρρύθμιση της Δημ. Υπηρεσίας

Φτάνει σήμερα στην Κύπρο 18μελής αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Κυπριακή Δημοκρατία για τη μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας Υπηρεσίας.

Όπως είχε δηλώσει, η Επίτροπος Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας, Εμανουέλλα Λαμπριανίδου – Μουσιούττα, κατά την επίσκεψη θα εξεταστούν τα Υπουργεία Υγείας, Παιδείας και Γεωργίας. Με την αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Τράπεζας φθάνει στην Κύπρο και ομάδα του Ηνωμένου Βασιλείου και πιο συγκεκριμένα από το National School of Government, η οποία θα αρχίσει ελέγχους στα οριζόντια θέματα, που αφορούν τα θέματα διαχείρισης προσωπικού, δηλαδή το κρατικό μισθολόγιο, το σύστημα αξιολόγησης και για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Παράλληλα, στις 23 του μήνα, αντιπροσωπεία από το Ηνωμένο Βασίλειο θα επισκεφθεί την Κύπρο για να εξετάσει τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Εφόρου Εταιρειών. Υπενθυμίζεται ότι η σχετική συμφωνία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ηνωμένου Βασιλείου υπογράφηκε στις 8 Αυγούστου.

Ο στόχος της μεταρρύθμισης στη δημόσια υπηρεσία και ο εκσυγχρονισμός του κράτους αποτελεί αντικείμενο αρμόδιας Υπουργικής Επιτροπής υ υπό την Προεδρία του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη στην οποία θα συμμετέχουν, επίσης, οι Υπουργοί Εργασίας, Δικαιοσύνης, Γεωργίας και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω.

Στις 13 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα εξαγγείλει σχέδιο δράσης για το ζήτημα της εκσυγχρονισμού των θεσμών και του κράτους.