Στην Κύπρο ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Ε.Ε. Manfred Weber

Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου τύπου του Δημοκραττικού Συναγερμού, Δημήτρη Δημητρίου, την Πέμπτη θα επισκεφθεί την Κύπρο ο Μanfred Weber, ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συνεχίζοντας, ο Δημήτρης Δημητρίου είπε ότι είναι η πρώτη επίσκεψη του Weber ως υποψήφιος σε χώρα της ΕΕ. Ξεκινά την πανευρωπαϊκή προεκλογική του εκστρατεία από τη χώρα μας, από την Κύπρο.

Η έναρξη της προεκλογικής από την Κύπρο είναι αποτέλεσμα της έντονης κινητικότητας του προέδρου της παράταξής μας, του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στις Βρυξέλλες και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Ανταποδίδει και τη χειρονομία του Δημοκρατικού Συναγερμού. Ήμασταν το πρώτο κόμμα στους κόλπους του ΕΛΚ που στηρίξαμε την υποψηφιότητα του κ. Weber, πριν ακόμα και το κόμμα της Γερμανίας.

Η έναρξη της προεκλογικής από τον κ. Weber στην Κύπρο δείχνει και το εκτόπισμα που ως Δημοκρατικός Συναγερμός έχουμε στον ΕΛΚ αλλά και ως Κύπρος στην ΕΕ. Εκτόπισμα που προφανώς δεν έχει να κάνει με το μέγεθος της χώρας αλλά με την συμβολή και την ουσία των πολιτικών παρεμβάσεων στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.

Εμείς, στον Δημοκρατικό Συναγερμό δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στις Ευρωεκλογές. Για μας η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το μεγάλο μας σπίτι. Θεωρούμε την παράταξή μας, τον Δημοκρατικό Συναγερμό, την κατ΄εξοχήν ευρωπαϊκή δύναμη του τόπου. Πιστεύουμε στις αρχές και στις αξίες της Ένωσης και από το 1976 μιλάμε για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας.