Στην Κύπρο ειδικός ηπατολόγος από το Λονδίνο

Στην Κύπρο για να εξετάσει 50 περίπου παιδιατρικούς ασθενείς με περίπλοκα ηπατολογικά προβλήματα, τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από τον δημόσιο τομέα βρίσκεται από χθες ο ειδικός ηπατολόγος από το King΄s College Hospital του Λονδίνου,Dr. Alastair Baker.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η επίσκεψη του Dr. Baker, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για 6η συνεχόμενη χρονιά, εντάσσεται στα πλαίσια της υλοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας που υπογράφηκε τον Φεβρουάριο του 2012 μεταξύ Μακάρειου Νοσοκομείου και King΄s College Hospital του Λονδίνου.

Το Μνημόνιο θεσμοθέτησε και διεύρυνε τη συνεργασία των δύο νοσοκομείων στους τομείς της Παιδο- Ηπατολογίας και Παιδο- Γαστρεντερολογίας.

Ο Υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης, που επισκέφθηκε σήμερα το νεοσύστατο Παιδο-Ηπατολογικό Κέντρο που λειτουργεί στο Ιατρικό Κέντρο Έγκωμης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη τόσο του ιδίου όσο και του κυπριακού λαού προς τον Dr. Baker και το King΄s College Hospital του Λονδίνου, για την ανεκτίμητη προσφορά τους, η οποία όπως τόνισε συνέβαλε στην αύξηση του επιπέδου περίθαλψης των ασθενών με ηπατικές και γαστρεντερολογικές παθήσεις.

Πρέπει να σημειωθεί ότι πριν τις τακτικές επισκέψεις του Dr. Baker στην Κύπρο, οι ασθενείς με περίπλοκα ηπατικά και γαστρεντερολογικά προβλήματα ήταν υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν τουλάχιστον μια φορά το χρόνο στο εξωτερικό για απλές εξετάσεις.

Μετά την διεύρυνση και θεσμοθέτηση της συνεργασίας με το Βρετανικό Νοσοκομείο οι εν λόγω ασθενείς μεταβαίνουν στο εξωτερικό μόνο για περίπλοκες και εξειδικευμένες επεμβάσεις.

Η επίσκεψη του Δρος. Baker εντάσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας που υπογράφηκε τον Φεβρουάριο του 2012 μεταξύ του Μακάρειου Νοσοκομείου και του Βρετανικού Νοσοκομείου.

Κατά την παραμονή του στην Κύπρο ο Δρ. Baker θα εξετάσει 50 Παιδιατρικούς ασθενείς με περίπλοκα ηπατολογικά προβλήματα, τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.