Στην Κόκκινη Λίμνη οι Βρετανοί εμπειρογνώμονες

Οι Βρετανοί εμπειρογνώμονες που έφτασαν χθες στη Κύπρο για την πρωτοφανή υπόθεση δολοφονιών 5 γυναικών και δύο παιδιών από τον 35χρονο ίλαρχο της Εθνικής Φρουράς, βρέθηκαν πριν από λίγο στη Κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό.

Οι εμπειρογνώμονες της Scotland Yard θα πραγματοποιήσουν αυτοψία στη λίμνη του θανάτου.

Μέχρι στιγμής οι ξένοι εμπειρογνώμονες, έκαναν τέσσερεις στάσεις στη διαδρομή τους προς την επιφάνεια της Κόκκινης Λίμνης.

Ακολούθως αναμένεται να μεταβούν τόσο στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο, εκεί όπου ο ύποπτος υπέδειξε πως πέταξε την 6χρονη Sierra, όσο και στον Πεδίο Βολής στην Ορούντα όπου εντοπίστηκε η σορός της τρίτης γυναίκας.

Σε δηλώσεις προέβη από τη σκηνή της Κόκκινης Λίμνης στο Μιτσερό,  ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης ο οποίος ανέφερε ότι είναι συμβουλευτικός ο ρόλος των ανακριτών της Scotland Yard.

“Να προχωρήσω και να πω πως στη συνάντηση ακολούθησε συνάντηση με τους επικεφαλής των ανακρίσεων. Για τα ευρήματα λεπτομέρειες και ιστορικό με ότι προκύπτει. Ενδεχομένως ίσως γίνει και επίσκεψη τους στις σκηνές. Θα ανταλλαγούν διάφορες απόψεις με την ανακριτική ομάδα.”

Όσον αφορά τις έρευνες, καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για να διεκπεραιωθούν, είπε ο κ. Αγγελίδης συμπληρώνοντας πως υπάρχει ένας βαθμός δυσκολίας και επικινδυνότητας.

Ο κ. Αγγελίδης είπε πως συνεχίζεται η λήψη των καταθέσεων και πως προκύπτουν νέα στοιχειά.

“Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Δεν τίθεται θέμα να σταματήσουν οι έρευνες. Όμως αν ο σχεδιασμός δεν προχωρεί, υπάρχουν και άλλοι σχεδιασμοί.”

Εκείνο το οποίο συστήνεται από όλους είναι ότι χρειάζεται υπομονή και ψυχραιμία, είναι από τις υποθέσεις που γίνονται δηλώσεις, ενδιαφέρει την κοινή γνώμη, οι εξετάσεις συνεχίζονται και θα συνεχίζονται, όπως συμπλήρωσε.

Στη λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου, όπου γίνονται προσπάθειες για εντοπισμό της σορού της 6χρονης Sierra, έχει επιστρατευτεί και στρατιωτική βάρκα χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί μέχρισ τιγμής κανένα σημαντικό εύρημα.