Στην επιτροπή Οικονομικών το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις

Συζητείται σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, ο περί αποκρατικοποιήσεων νόμος.

Παρόντες στη συνεδρία θα είναι ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης, οι οποίοι θα αναλύσουν τις πρόνοιες του νομοσχεδίου.

Θα παραστούν, επίσης, οι Γενικοί Διευθυντές και εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων της Cyta, της Αρχής Ηλεκτρισμού, της Αρχής Λιμένων, του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων, των Δασικών Βιομηχανιών Κύπρου Λτδ, της Παγκύπριας Εταιρείας Αρτοποιών Λτδ, καθώς και εκπρόσωποι της ΟΕΒ, του ΚΕΒΕ και των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΠΑΣΥΔΥ, ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ και ΠΟΑΣ.

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου πραγματοποιούν τρίωρη στάση εργασίας μεταξύ 08:00 και 11:00, ενώ την ώρα της συζήτησης στην Επιτροπή Οικονομικών εκπρόσωποι των εργαζομένων των επηρεαζόμενων οργανισμών αναμένεται να συγκεντρωθούν έξω από τη Βουλή.

Η έγκριση του νομοσχεδίου αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του κυπριακού προγράμματος, που αναμένεται να γίνει μέσα στον Απρίλιο. Παράλληλα, η τρίτη αξιολόγηση του κυπριακού προγράμματος θα απασχολήσει τη σημερινή Σύνοδο του Eurogroup στις Βρυξέλλες