Στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο ενιαίος φόρος ακινήτων

Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, έχει ξεκινήσει  η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων. Η συζήτηση ξεκίνησε εν μέσω αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που κατηγόρησαν το υπουργείο Οικονομικών και το προεδρείο ότι προχωρούν σε μια διαδικασία που δεν επιτρέπει διεξοδική συζήτηση και εξαγωγή ώριμων συμπερασμάτων για τα σημεία στα οποία πρέπει να γίνουν αλλαγές.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, αλλά και από το ΠΑΣΟΚ, προκαλεί και το γεγονός ότι στο νομοσχέδιο έχουν περιληφθεί και διατάξεις που δεν σχετίζονται με τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων και γι’ αυτό βουλευτές κάλεσαν το υπουργείο να τις αποσύρει.

Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ωστόσο, ζήτησε η συζήτηση στην κοινοβουλευτική επιτροπή να γίνει σύμφωνα με το άρθρο 90 του Κανονισμού της Βουλής, που δίνει τη δυνατότητα να γίνει σύντμηση του χρόνου ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου (σ.σ. η δεύτερη ανάγνωση ορίστηκε για την προσεχή Τρίτη).