Στην ενθρόνιση του νέου πάπα ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, Βαρθολομαίος παρευρίσκεται στην ενθρόνιση του νέου πάπα της Καθολικής Εκκλησίας, γεγονός ιστορικής σημασία, σύμφωνα με το ραδιόφωνο του Βατικανού.

Συγκεκριμένα ο σταθμός αναφέρει: “Η παρουσία της αυτού Αγιότητος του Βαρθολομαίου Α΄ είναι ιστορικής σημασία”, ενώ σε δημοσίευμα που αναρτήθηκε χθες τονίζεται πως: “Μια ιστορική πρωτιά θα ευλογήσει τη θεία λειτουργία για την ενθρόνιση του νέου Πάπα Φραγκίσκου Α΄. Μετά από περίπου 1.000 χρόνια Οικουμενικός Πατριάρχης θα παραστεί στην ενθρόνιση Πάπα της Ρώμης”.

Από την άλλη ο ίδιος ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος σημείωσε πως: ” Η ιστορία δεν έχει ποτέ καταγράψει, παρουσία Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως , στην ενθρόνιση του Πάπα Ρώμης. Ακόμα και πριν το σχίσμα του 11ου αιώνα δεν είχε ποτέ παραστεί σε ενθρόνιση του Πάπα Ρώμης” .

Ο διευθυντής του Βατικάνιου Κέντρου για την Ενότητα των Εκκλησιών, πατήρ James Puglisi, κληρικός του τάγματος των Φραγκισκανών δήλωσε πως: “Πιστεύω ότι η κίνηση αυτή καταδεικνύει από την πλευρά της Ορθοδοξίας, τη διάθεση για συνέχιση του διαλόγου και για την επιθυμία των δυο πλευρών να υπερβούν τις διαιρέσεις που τις κρατούν εδώ και αιώνες μακριά”.