”Στην Ελλάδα δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα αλλά θρησκευτική μουσουλμανική μειονότητα που απολαμβάνει όλα τα δικαιώματα.”

Απάντηση Ευρωβουλευτή Λευτέρη Χριστοφόρου στον Φιλανδό Ευρωβουλευτή των φιλελευθέρων Nil Torvalds στην ολομέλεια του Στρασβούργου, στον ψευδή ισχυρισμό του ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα που καταπιέζεται.

Στη συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για το ζήτημα της χρηματοδότησης της Ελλάδας, ο Φιλανδός Ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων Nil Torvalds με κυνικό και προκλητικό τρόπο έθεσε θέμα τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα. Συνέχισε με αυθαίρετο και απαράδεκτο τρόπο να τονίζει ότι τίθεται και ζήτημα παραβίασης των δικαιωμάτων της, επισημαίνοντας ότι αυτό πρέπει να απασχολήσει το Ευρωκοινοβούλιο.

Άμεση και αποστομωτική υπήρξε η απάντηση του Ευρωβουλευτή Λευτέρη Χριστοφόρου όπου τόνισε ότι αποτελεί ανιστόρητη, αυθαίρετη και απαράδεκτη η τοποθέτηση του Φιλανδού Ευρωβουλευτή.

Συνεχίζοντας ανέφερε ο Ευρωβουλευτής “Ελπίζω να υπήρξε άγνοια εκ μέρους του συναδέλφου, διαφορετικά πρόκειται περί ανιστόρητης, ανεδαφικής, αυθαίρετης και απαράδεκτης τοποθέτησης. Η ιστορική αλήθεια είναι αναντίλεκτη και ουδείς μπορεί να την αμφισβητήσει. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει Τουρκική μειονότητα, παρά μόνον θρησκευτική, μουσουλμανική μειονότητας που απολαμβάνει όλα τα δικαιώματα σε συνθήκες δημοκρατίας, ισονομίας και ισοπολιτείας. Κανένα δικαίωμα τους δεν καταπατείται.

Αυτοί που υπέστησαν διωγμούς και γενοκτονία είναι οι Έλληνες και τους υπέστησαν από τους Τούρκους. Διώχθηκαν, εκτοπίσθηκαν και σφαγιάσθηκαν ο Μικρασιατικός, ο Ποντιακός και ο Κωνσταντινοπολίτικος Ελληνισμός και μοναδικός ένοχος απέναντι στην ιστορία είναι η Τουρκία.