Στην Ελβετία για υπογραφή συμφωνίας χρηματοδότησης για το μεταναστευτικό, μεταβαίνει ο Νουρής

Στην Ελβετία για υπογραφή συμφωνίας χρηματοδότησης για το μεταναστευτικό, μεταβαίνει ο Νουρής

O Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής μεταβαίνει  στη Βέρνη για επαφές με την Κυβέρνηση της Ελβετίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, ο Υπουργός Εσωτερικών θα υπογράψει με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Αστυνομίας της Συνομοσπονδίας της Ελβετίας, κα Karin Keller-Sutter, συμφωνία χρηματοδότησης ύψους περίπου €10εκ., για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στην Κύπρο.

Η συμφωνία θα υπογραφεί από τους Υπουργούς των δυο χωρών το μεσημέρι της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου 2022, στα πλαίσια του Ελβετικού Μηχανισμού Στήριξης ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες αντιμετωπίζουν υπέρμετρο μεταναστευτικό βάρος.

Κατά την παραμονή του στη Βέρνη, ο Υπουργός Εσωτερικών θα έχει και διμερή συνάντηση με την Ελβετίδα Υπουργό κατά την οποία θα συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις σε επίπεδο τεχνοκρατών των δύο χωρών για ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών σε ό,τι αφορά στις διαδικασίες ασύλου.

Τον Υπουργό θα συνοδεύουν ο Διευθυντής του Γραφείου του Λοΐζος Μιχαήλ, ο Επικεφαλής της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών Κωνσταντίνος Κυπριανού, η Ανώτερη δικηγόρος της Δημοκρατίας κα Γιάννα Χατζηχάννα και ο λειτουργός της Υπηρεσίας Ασύλου Γιάννης Καραγιώργης.