Στην Αθήνα την Τρίτη η Μέρκελ

Την Αθήνα θα επισκεφθεί η Α. Μέρκελ την  Τρίτη για να συναντήσει τον Α. Σαμαρά, την ώρα που η δόση των 31,5 δις ευρώ φαίνεται να μετατίθεται χρονικά όλο και περισσότερο.

Στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρεθούν θέματα διμερών σχέσεων, αλλά και διεθνή καθώς και η γενικότερη κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και την ευρωζώνη. Θα πρόκειται ουσιαστικά  για μια “επίσκεψη εργασίας” στην διάρκεια της οποίας τα κύρια θέματα συζήτησης θα είναι η κατάσταση στην Ελλάδα και την ευρωζώνη,είπε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

“Το μήνυμα το οποίο η Γερμανία θέλει να μεταδώσει στην Ελλάδα είναι αυτό που η καγκελάριος πάντοτε μετέφερε, ειδικά όταν ο κ. Σαμαράς είχε έλθει στο Βερολίνο, δηλαδή: θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και την σταθεροποίηση στην ευρωζώνη”, πρόσθεσε. Ενώ είπε ακόμη πως “Διαπιστώνουμε ότι υπό την κυβέρνηση Σαμαρά γίνεται μια πιο σθεναρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια και υποστηρίζουμε την συνέχισή της”.

Ο Σίμος Κεδίκογλου είπε σχετικά με την επίσκεψη “Χαιρόμαστε για την αποδοχή από την καγκελάριο κ. Ανγκελα Μέρκελ, της πρόσκλησης που της είχε απευθύνει ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς”.

Είναι η πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, που η καγκελάριος της Γερμανίας επισκέπτεται την Ελλάδα.