Στην Αθήνα ο Πρόεδρος μετά το Πάσχα για το κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, οι δύο ηγέτες «συνομίλησαν για τις τρέχουσες εξελίξεις».

Γνωστοποιείται επίσης, ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επισκεφθεί την Αθήνα την Παρασκευή του Πάσχα, 17 Απριλίου, προκειμένου να ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα, για τις συνομιλίες που θα έχει εν τω μεταξύ με τoν ειδικό σύμβουλο του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έστεν Μπαρθ Άιντα.

Στην σχετική, άτυπη ενημέρωση που έλαβαν οι δημοσιογράφοι, δεν αναφέρεται εάν συζητήθηκε μεταξύ τους και το προκύψαν σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο θέμα της δυσαρέσκειας της Αθήνας για την δήλωση, όπως μεταδόθηκε, του Προέδρου Αναστασιάδη ότι έχουν γίνει ασκήσεις επί χάρτου από την κυπριακή Κυβέρνηση σε περίπτωση που υπάρξει έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη – το γνωστό ως Grexit.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην Κύπρο, Νίκος Χριστοδουλίδης, έχει δηλώσει πάντως ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη, και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την Αθήνα.