Στην Αθήνα ο Μοσκοβισί-Ποιούς θα δει

Σε ρόλο γεφυροποιού μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών έρχεται σήμερα στην Αθήνα ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, με αφορμή την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Γάλλος Επίτροπος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, καθώς και με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα, ο κ. Μοσκοβισί θα παρασημοροφορηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο από τον κ. Παυλόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Επίτροπος Οικονομικών θα επιχειρήσει να θέσει τις βάσεις μιας πολιτικής συμφωνίας στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, η οποία θα προβλέπει πρόσθετα μέτρα συνολικού ύψους περίπου 3,6 δισ. ευρώ σε δύο δόσεις για το 2019 και πρόταση για μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 3,5% του ΑΕΠ στα επίπεδα του 3% έως το 2021.

Η εκπρόσωπος του κ. Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρντ έκανε λόγο χθες για «πολιτικού χαρακτήρα» επίσκεψη του Επιτρόπου Οικονομικών στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι «δεν συνδέεται με την αποστολή των θεσμών στην Αθήνα», καθώς οι σχετικές διαδικασίες μπορεί να ξεμπλοκάρουν μόνο μετά το Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας. Ωστόσο, πρόσθεσε: «Εργαζόμαστε εντατικά για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, από κοινού με όλους τους εταίρους, προκειμένου η ελληνική οικονομία να συνεχίσει να ανακάμπτει».