Στην Αίγυπτο σήμερα ο Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο όπου Κύπρος και Αίγυπτος θα υπογράψουν διμερείς συμφωνίες.

Κατά την παραμονή του στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Adly Mansour και στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο πλευρών. Ακολούθως, ο Πρόεδρος θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Αιγύπτου Hazem El-Bablawi.

Στη συνέχεια θα υπογραφτούν διμερείς συμφωνίες μεταξύ της Κύπρου και της Αιγύπτου, στην παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη και του Πρωθυπουργού El-Bablawi.

Οι συμφωνίες αφορούν Συμφωνία-πλαίσιο αναφορικά με την κοινή ανάπτυξη υδρογονανθρακικών πόρων που βρίσκονται εκατέρωθεν της μέσης γραμμής, Αεροπορική Συμφωνία, Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και του αιγυπτιακού Νοσοκομείου για Παιδιά με Καρκίνο και Συνεργασία στην παροχή υπηρεσιών, έρευνας και εκπαίδευσης στους τομείς των Ιατρικών και Βιοϊατρικών Επιστημών.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, θα συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Τάσος Τζιωνής και ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα επιστρέψουν στην Κύπρο στις 12 Δεκεμβρίου το απόγευ