ΣτΕ: Εκτός δημαρχιακού θώκου ο Μπέος

Εκτός Δημαρχικού θώκου τίθεται με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ο Αχιλλέας Μπέος καθώς απορρίφθηκε η προσφυγή του κατά της απόφασης του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας (2015) με την οποία τέθηκε σε αργία.

Συγκεκριμένα,κ το Γ΄ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Γεώργιος Ποταμίας) με την υπ΄αριθμόν 360/2017 απόφαση του απέρριψε την προσφυγή του κ. Μπέου κρίνοντας πως δεν παραβιάστηκε το τεκμήριο αθωότητας του καθώς τέθηκε σε αργία χωρίς να έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό ενώ απορρίθηκε και ο ισχυρισμός του νοθεύτηκε η λαϊκή εντολή παρά την αντίθετη εισήγηση του κ. Ποταμία.

Σημειώνεται πως ο Αχιλλέας Μπέος τέθηκε σε αργία λόγω της εμπλοκής του στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων του 2011 (γνωστό και ως «Koriopolis»). Ο κ. Μπέος αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες όπως η σύσταση και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, η συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, η δωροδοκία και η δωροληψία. Η δίκη για την υπόθεση έχει αρχίσει από τον Οκτώβριο του 2016 και βρίσκεται σε εξέλιξη.