Στεφανής: Ουδείς πρέπει να υποτιμά την ετοιμότητα και ικανότητα μας να προασπίσουμε τα δικαιώματα μας

Ουδείς πρέπει να υποτιμά την ετοιμότητα και ικανότητα μας να προασπίσουμε αποτελεσματικά τα δικαιώματα μας όταν τούτο απαιτηθεί, είπε σήμερα ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη δοξολογία για την 28η Οκτωβρίου, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, στη Λευκωσία, ο κ. Υφυπουργός, ο οποίος εκπροσωπεί την Ελληνική Κυβέρνηση σε εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Κύπρο για την εθνική επέτειο, είπε ότι «σήμερα τιμούμε το έπος του 1940 και τον αγώνα των Ελλήνων ενάντια στις δυνάμεις του φασισμού και του ναζισμού. Ας μην ξεχνούμε άλλωστε ότι στη μάχη αυτή, ανάμεσα στους πολεμιστές της Πίνδου ήταν για μια ακόμα φορά στο διάβα της Ιστορίας πολυάριθμοι Κύπριοι εθελοντές που με το αίμα τους έγραψαν και αυτοί στις σελίδες του έπους του 1940.

Σήμερα τα διδάγματα παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ:

Πρώτον, η Ελλάδα πιστεύει στον διάλογο και αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με νηφαλιότητα.

Ουδείς, όμως, να υποτιμά την ετοιμότητα και ικανότητα μας να προασπίσουμε αποτελεσματικά τα δικαιώματα μας όταν τούτο απαιτηθεί.

Δεύτερον, σε όλους τους αγώνες τους Ελληνισμού, Ελλαδίτες και Έλληνες Κύπριοι είμαστε συναγωνιστές.

Ελλάδα και Κύπρος θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με απόλυτο συγχρονισμό για την επίτευξη του κύριου εθνικού στόχου που δεν είναι άλλος από την ειρηνική απελευθέρωση και επανένωση της Μεγαλονήσου. Από τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα πραγματικά ανεξάρτητο ευρωπαϊκό κράτος, απαλλαγμένο από εγγυήσεις και στρατεύματα κατοχής».