Στεφάνου: 500,000 ευρώ θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι για το κελί του Νεοκλέους

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, για τη μεταφορά κατάδικου στο Μέλαθρο Αγωνιστών

Όταν οι κυβερνώντες θέλουν να ευνοήσουν κάποιους και γενναιόδωροι είναι και γρήγοροι είναι με τις διαδικασίες.

Πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι πολίτες για να μετατραπεί δωμάτιο στο Μέλαθρο Αγωνιστών σε κελί κράτησης του κατάδικου μεγαλοδικηγόρου κ. Παναγιώτη Νεοκλέους. Ο κ. Νεοκλέους έχει καταδικαστεί μαζί με τον τέως Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου στη γνωστή υπόθεση που πρόσφατα απασχόλησε την κοινωνία.

Η μεταφορά του κ. Νεοκλέους στο Μέλαθρο προέκυψε έπειτα από συνεδριάσεις δύο Ιατροσυμβουλίων μέσα σε διάστημα μιας βδομάδας. Το πρώτο Ιατροσυμβούλιο εξέτασε το θέμα της μεταφοράς του κ. Νεοκλέους για πρόβλημα σπονδύλου και απέρριψε το αίτημα. Το δεύτερο Ιατροσυμβούλιο εξέτασε θέμα θεραπείας εμφυτευμάτων και ενέκρινε το αίτημα.

Τη μετατροπή του δωματίου σε κελί αποφάσισε με διάταγμα ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ιωνάς Νικολάου.

Οι κυβερνώντες στο συγκεκριμένο θέμα επέδειξαν υπερευαισθησία με τις παθήσεις του καταδίκου. Την ίδια ευαισθησία όμως δεν επέδειξαν οι κυβερνώντες με τον αείμνηστο Κώστα Παπακώστα, όταν τρία Ιατροσυμβούλια είχαν υποδείξει ότι η κατάσταση της υγείας του επέβαλλε ειδική θεραπεία γιατί κινδύνευε η ζωή του.

Είναι φανερό ότι οι κυβερνώντες ακολουθούν πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών ανάλογα βέβαια με ποιους έχουν να κάνουν.

Κι επειδή στην περίπτωση του κ. Νεοκλέους είναι κάτι περισσότερο από εμφανές ότι οι κυβερνώντες για τους δικούς τους λόγους και σκοπιμότητες είναι «ευαίσθητοι» και «γενναιόδωροι» σε σημείο που προκαλούνται μεγάλα ερωτηματικά, το ΑΚΕΛ θα εγγράψει το θέμα στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής για να δοθούν εξηγήσεις.