Στεφάνου: Το ιατροσυμβούλιο ταγμένο σε συγκεκριμένη αποστολή επαναβεβαίωσε την απόφαση του για Νεοκλέους

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου,  για τις αποφάσεις του ιατροσυμβουλίου στην περίπτωση του κατάδικου Νεοκλέους

Το ιατροσυμβούλιο, το οποίο με συνοπτικές και ταχύτατες διαδικασίες έστειλε κατάδικο από τις Κεντρικές Φυλακές στη σουίτα του Μελάθρου, σε νέα συνεδρία επαναβεβαίωσε την απόφασή του.

Ταγμένο σε συγκεκριμένη αποστολή το ιατροσυμβούλιο δεν αναθεώρησε την απόφαση που έλαβε με επιλεκτικό και φωτογραφικό τρόπο.

Το ιατροσυμβούλιο συνεχίζει να θεωρεί ότι κανένας γιατρός στη Λευκωσία δεν μπορεί να κάνει τη θεραπεία εμφυτευμάτων δοντιών και ο κατάδικος πρέπει να παραμείνει στο Μέλαθρο κοντά στο σπίτι του. Το ιατροσυμβούλιο δεν «συγκινήθηκε» ούτε και από το γεγονός ότι ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Λευκωσίας – Κερύνειας υποστηρίζει ότι υπάρχουν τουλάχιστον 20 ιατρικά κέντρα στη Λευκωσία που μπορούν να κάνουν τη θεραπεία. Υπενθυμίζουμε ότι με βάση το σχετικό Νόμο, κανένας κατάδικος δεν μπορεί να παραμένει σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο έξω από τα όρια της αστικής Λευκωσίας.

Το ιατροσυμβούλιο αποφάσισε ότι προκύπτει θέμα λοιμώξεων για τον κατάδικο, όταν η διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών υποστήριξε στην Επιτροπή Ελέγχου ότι υπάρχουν κατάδικοι στις φυλακές που ακολουθούν θεραπεία με χρήση κατασταλτικών ουσιών του ανοσοποιητικού συστήματος, και δεν έχει υπάρξει κανένα πρόβλημα λοιμώξεων. Προφανώς, για το ιατροσυμβούλιο η χημειοθεραπεία στην οποία υποβάλλεται κατάδικος στις Κεντρικές Φυλακές δεν είναι τόσο σοβαρή όσο η θεραπεία για τα εμφυτεύματα.

Το ιατροσυμβούλιο επιμένει να κρατάει τον κατάδικο στη σουίτα στο Μέλαθρο, χωρίς καταληκτική ημερομηνία, όπως προβλέπει ο Νόμος. Θα παραμείνει όσο χρειάζεται. Ίσως και μέχρι τη λήξη της ποινής του.

Το ιατροσυμβούλιο για ακόμα μια φορά παρανόμησε και παρατύπησε για να βολέψει ένα ημέτερο των κυβερνώντων. Ας το ακούσουν αυτό οι χιλιάδες των συμπολιτών μας που περιμένουν για μήνες τη σύγκληση ιατροσυμβουλίου για να υποβληθούν σε θεραπεία ή για να πάρουν ένα φάρμακο.