Στεφάνου: Το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να αυτοφιμωθεί

Γραπτή δήλωση Εκπροσώπου Τύπου ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου, απάντηση στον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο

Εάν υιοθετήσουμε τη θέση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου ότι η άσκηση κριτικής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «οδηγεί τρίτους να επιρρίπτουν ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά», τότε ο κ. Αναστασιάδης και οι κυβερνώντες, όταν ήταν αντιπολίτευση, χίλιες φορές έδωσαν όπλα σε τρίτους να κατηγορούν την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Οι πολίτες θυμούνται την ισοπεδωτική κριτική που ασκούσαν Νίκος Αναστασιάδης και Συναγερμός στον τέως Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια, αλλά και σε άλλους Προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την πολιτική και τους χειρισμούς τους στο Κυπριακό.

Το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να αυτοφιμωθεί. Θα συνεχίσει με παρρησία να λέει την άποψη του και να ενημερώνει το λαό μας. Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να συμπεριφέρεται πατριωτικά και υπεύθυνα, έτσι ώστε να συνεχιστούν οι προσπάθειες για λύση του Κυπριακού. Το ΑΚΕΛ ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν πρόκειται να είναι υπέρ μιας οποιασδήποτε λύσης. Το ΑΚΕΛ αγωνίζεται για λύση που να στηρίζεται σε αρχές και να απελευθερώνει και να επανενώνει τον τόπο και το λαό.

Διερωτόμαστε, ποιες σκοπιμότητες καθοδηγούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους κυβερνώντες τώρα να επιτίθενται στο ΑΚΕΛ όταν προηγουμένως εκθείαζαν την πατριωτική του στάση για το Κυπριακό

Τελικά, οι Προεδρικές Εκλογές είναι μεγάλος πειρασμός και ο ΔΗΣΥ έχει βεβαρημένο ιστορικό σε σχέση με την εξυπηρέτηση προεκλογικών σκοπιμοτήτων σε βάρος της υπόθεσης της Κύπρου.