Στεφάνου: Στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠτΔ δεν υπήρχε ούτε μια λέξη που να αφορά τις γυναίκες

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου αναφέρθηκε σε δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Συγκεκριμένα σημείωσε πως “ο κ. Αναστασιάδης ως υποψήφιος Πρόεδρος το 2013 είχε διαπιστώσει έκπληκτος ότι «και οι γυναίκες σκέφτονται». Είναι εξάλλου χαρακτηριστικό ότι στο προεκλογικό του πρόγραμμα δεν υπήρχε ούτε μια λέξη που να αφορά τις γυναίκες. Αμέσως μετά την εκλογή του σχημάτισε Υπουργικό Συμβούλιο στο οποίο δεν συμπεριέλαβε ούτε και μία γυναίκα. Μετά την κριτική που του έγινε γι’ αυτό, εντόπισε και διόρισε γυναίκα Υπουργό”.

“Σε χθεσινοβραδινή του συνέντευξη ο Πρόεδρος προσπαθώντας να δικαιολογηθεί για την απουσία γυναικών από το Υπουργικό του Συμβούλιο κατέφυγε σε πρόχειρες δικαιολογίες” τόνισε ο κ. Στεφάνου.

Τέλος, επισημαίνει ότι “η αλήθεια είναι ότι ο κ. Αναστασιάδης, δέσμιος της νοοτροπίας μιας άλλης εποχής, εξαρχής δεν θεώρησε σημαντικό να έχουν βήμα και φωνή οι γυναίκες στην Κυβέρνηση του και μόνο όταν του ασκήθηκε έντονη κριτική αναγκάστηκε να το πράξει. Η αλήθεια είναι ότι τέσσερα χρόνια μετά που ο κ. Αναστασιάδης διαπίστωσε ότι «και οι γυναίκες σκέφτονται» δεν έκανε ακόμα το λογικό άλμα για να πειστεί ότι «και οι γυναίκες αξίζουν», όσα μεγάλα λόγια και αν επιστρατεύει στις προεκλογικές του δεσμεύσεις”.