Στεφάνου: Σε μια ευνομούμενη χώρα τα όσα κάνει η κυβέρνηση Αναστασιάδη θα αποτελούσαν αιτία για ανάληψη πολιτικής ευθύνης

«Σε μια ευνομούμενη χώρα τα όσα κάνει η κυβέρνηση Αναστασιάδη θα αποτελούσαν αιτία για ανάληψη πολιτικής ευθύνης»  αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος τυπου του ΑΚΕΛ,  Στέφανος Στεφάνου, για τα «χρυσά διαβατήρια»

Η δήλωση:

Ο κ. Αναστασιάδης επιμένει στη θεωρία ότι είναι άμωμος και αμόλυντος, δηλώνοντας ότι θα παραιτηθεί αν διαπιστωθεί εμπλοκή του στο σκάνδαλο των «χρυσών» διαβατηρίων. Όμως, η σύγκρουση συμφέροντος που αφορά στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και μέλη του Υπουργικού του Συμβουλίου δεν χρειάζεται να ερευνηθεί για να αποδειχθεί. Είναι αυταπόδεικτη και κραυγαλέα.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη, με το που ανέλαβε την εξουσία το 2013, έκοψε και έραψε τα κριτήρια των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων. Ακολούθως, το δικηγορικό γραφείο Αναστασιάδη και γραφεία που συνδέονται με μέλη της κυβέρνησης Αναστασιάδη υπέβαλαν εκατοντάδες αιτήσεις για πολιτογραφήσεις. Και οι ίδιοι άνθρωποι, ως Υπουργικό Συμβούλιο, ενέκριναν τις αιτήσεις.

Εντούτοις, ο κ. Αναστασιάδης επιμένει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα από όλο αυτό. Επιμένει ακόμα ότι είναι ηθικό και θεμιτό να δέχεται ο ίδιος και η οικογένειά του δωρεές ταξιδιών με ιδιωτικό τζετ στις Σεϋχέλλες από ξένους μεγιστάνες και αυτός να παραχωρεί διαβατήρια σε αυτούς και τις οικογένειές τους.

Σε μια ευνομούμενη χώρα τα όσα κάνει η κυβέρνηση Αναστασιάδη θα αποτελούσαν αιτία για ανάληψη πολιτικής ευθύνης. Προφανώς, η γυναίκα του Καίσαρα των κυβερνώντων είναι πολύ διαφορετική από τη γυναίκα του Καίσαρα όλων των υπολοίπων.

Αλήθεια, πόση υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών από μέρους των κυβερνώντων;