Στεφάνου: Ο Προδρόμου, ελλείψει επιχειρηματολογίας κατηγορεί επιλεκτικά το ΑΚΕΛ

Ο Προδρόμου, ελλείψει επιχειρηματολογίας κατηγορεί επιλεκτικά το ΑΚΕΛ, ανέφερε σε απάντησή του, στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ελλείψει σοβαρής επιχειρηματολογίας, ακολούθησε και πάλι την πεπατημένη κατηγορώντας επιλεκτικά το ΑΚΕΛ ότι δήθεν αντιστρατεύεται τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς. Ισχυρίζεται, περαιτέρω, ότι το ΑΚΕΛ κάνει ότι δεν αντιλαμβάνεται πως η τουρκική πλευρά συστηματικά προσπαθεί να εξουδετερώσει το Πλαίσιο Γκουτέρες.

Ο κ. Προδρόμου δεν απαντά επί της ουσίας: Αφού το Προεδρικό θέλει, όπως διακηρύττει, να προστατέψει το Πλαίσιο Γκουτέρες, γιατί κάθε νέα ιδέα που καταθέτει είναι εκτός του πλαισίου; Ήταν ή δεν ήταν συμφωνημένες οι ομοσπονδιακές αρμοδιότητες; Επανανοίγει, ναι ή όχι, το ζήτημα ο κ. Αναστασιάδης με την πρόταση για αποκεντρωμένη ομοσπονδία, την οποία μάλιστα ποτέ δεν διευκρίνισε;

Ήταν, ναι ή όχι συμφωνημένη η μία θετική ψήφος στο Υπουργικό Συμβούλιο την οποία τώρα δαιμονοποιεί ο κ. Αναστασιάδης; Αναφέρει, ναι ή όχι, ο Γ.Γ. στην έκθεση του μετά το Κρανς Μοντανά ότι το γενικότερο ζήτημα της αποτελεσματικής συμμετοχής ήταν λυμένο; Ήταν, ναι ή όχι, συμφωνημένο το προεδρικό πολίτευμα και γιατί τώρα ο Πρόεδρος θυμήθηκε το κοινοβουλευτικό σύστημα;

Τις ελληνοκυπριακές θέσεις δεν τις αντιστρατεύεται το ΑΚΕΛ επειδή λέει την αλήθεια. Τις αντιστρατεύεται ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης για τον απλούστατο λόγο ότι προσπαθώντας να εξουδετερώσει το Πλαίσιο Γκουτέρες εξουδετερώνει, μεταξύ άλλων, και τη ξεκάθαρη θέση του Γ.Γ., της Ε.Ε., ακόμη και της Βρετανίας για άμεση κατάργηση της Συνθήκης Εγγύησης και των επεμβατικών δικαιωμάτων και ταχεία αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων.

Ο Πρόεδρος με τον τρόπο που χειρίζεται το Κυπριακό πλήττει την αξιοπιστία της ελληνοκυπριακής πλευράς και εκ των πραγμάτων διευκολύνει την Τουρκία να προωθεί την πολιτική της.