Στεφάνου: Ο Κ.Ε. αδυνατώντας να απαντήσει στα ερωτήματα του ΑΚΕΛ, μας προκαλεί

Σε απάντησή του στον Κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο Εκπροσώπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου,  αναφέρει ότι, ο Κ.Ε. αδυνατώντας να απαντήσει στα ερωτήματα του ΑΚΕΛ, μας προκαλεί….

Αυτούσια η απάντηση ΑΚΕΛ:

Αδυνατώντας να απαντήσει στα ερωτήματα του ΑΚΕΛ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάς προκαλεί να υποδείξουμε ποιους όρους και προϋποθέσεις θέτει ο πρόεδρος που δυσκολεύουν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Εμείς δεν δυσκολευόμαστε να δώσουμε απάντηση:

Ενώ ο ΓΓ του ΟΗΕ επιθυμεί επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν και στη βάση του Πλαισίου του, διαφυλάσσοντας τις συγκλίσεις, ο πρόεδρος με όσα ζητά ακυρώνει συγκλίσεις.

Συγκεκριμένα:

Όταν ο πρόεδρος ζητά αποκεντρωμένη ομοσπονδία ουσιαστικά παραπέμπει σε εκ νέου συζήτηση του θέματος των ομοσπονδιακών αρμοδιοτήτων, οι οποίες έχουν συμφωνηθεί.

Όταν ο Πρόεδρος αναφέρεται σε συζήτηση κοινοβουλευτικού πολιτεύματος ουσιαστικά καταργεί τη σύγκλιση που υπάρχει στο θέμα της εκτελεστικής εξουσίας.

Το ίδιο συμβαίνει και όταν ο Πρόεδρος αναφέρεται σε θετική ψήφο των Τουρκοκυπρίων στο Υπουργικό Συμβούλιο μόνο όταν επηρεάζονται τα ζωτικά τους συμφέροντα, τη στιγμή που είναι συμφωνημένη η μια θετική ψήφος.

Αυτά είναι μόνο τα τελευταία γιατί προηγήθηκαν κι άλλα.

Επομένως, ο Προέδρος της Δημοκρατίας με αυτά που δηλώνει ουσιαστικά συγκρούεται με αυτά που ζητά ο ΓΓ του ΟΗΕ. Λογικά, λοιπόν, οι πολίτες διερωτώνται: πόσο πειστικός είναι ο Πρόεδρος έναντι του διεθνούς παράγοντα για τις προθέσεις του σε σχέση με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων;

Η ίδια η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις.