Στεφάνου: Οι πολίτες χρειάζονται πολιτικές αξιοπιστίας, που δεν διαθέτει η Κυβέρνηση

Σε απάντηση στην κυβέρνηση και τον Δημοκρατικό Συναγερμό, ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου αναφέρει:

Συμφωνούμε ότι ο τόπος και οι πολίτες χρειάζονται πολιτικές αξιοπιστίας, πολιτικές συνέπειας και σοβαρότητας. Είναι ακριβώς αυτό που δεν διαθέτει η κυβέρνηση Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ.

Με την αλλοπρόσαλλη πολιτική της στο Κυπριακό, η κυβέρνηση κατόρθωσε –γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να αποενοχοποιήσει την Τουρκία για την αποτυχία της διάσκεψης στο Κραν Μοντανά.

Με τους πολιτικούς ακροβατισμούς της η κυβέρνηση κατόρθωσε να θεωρείται συνυπεύθυνη η ελληνοκυπριακή πλευρά για το πρωτόγνωρα παρατεταμένο αδιέξοδο στο Κυπριακό. Αυτά διαπιστώνει ο ΓΓ του ΟΗΕ στις Εκθέσεις του.

Με την ανερμάτιστη εξωτερική πολιτική της η κυβέρνηση άφησε την Κύπρο χωρίς ουσιαστική υποστήριξη στην ΕΕ για τις παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας εναντίον της χώρας μας.

Οι πολιτικές κρίνονται από τα αποτελέσματά τους. Κι αυτό που υπάρχει ως μεγάλη εικόνα είναι ότι η Τουρκία απειλεί και προκαλεί, αλλά η κυβέρνηση με την αλλοπρόσαλλη πολιτική της δεν καταφέρνει καν να την εκθέσει.

Η κριτική, για τους κυβερνώντες, ερμηνεύεται ως «άγονη αντιπαράθεση» και «αχρείαστες εντάσεις».

Τα λένε αυτοί, οι οποίοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα να χαρακτηρίσουν την αντιπολίτευση «μηδενικά». Τα λένε αυτοί που κατά καιρούς επιτέθηκαν σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Όσο και να προσπαθούν οι κυβερνώντες να δαιμονοποιήσουν την διαφορετική άποψη και την άσκηση κριτικής, εμείς δεν πρόκειται να αυτοφιμωθούμε. Οι στιγμές είναι κρίσιμες, ο κίνδυνος για την οριστικοποίηση της διχοτόμησης είναι μεγάλος και η σιωπή είναι συνενοχή.