Στεφάνου: Οι κυβερνώντες είναι πλασιέδες των συμφερόντων των τραπεζών

Λάβρος κατά της Κυβέρνησης εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Μιλώντας από το βήμα  της Βουλής κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2019, και αναφερόμενος στην κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος ο κ. Στεφάνου είπε ότι “οι κυβερνώντες είναι τσιλιαδόροι της τραπεζικής ληστείας και πλασιέδες των συμφερόντων των τραπεζών”.

Πρόσθεσε ότι είναι στον καθέναν ξεκάθαρο ότι οι κυβερνώντες έχουν εθιστεί στο ψέμα και πήραν διαζύγιο με την αλήθεια. Σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση της δημόσια υπηρεσίας, ο κ. Στεφάνου είπε πως δεν είναι μόνο το ΑΚΕΛ που δεν ψήφισε τα νομοσχέδια, αλλά όλα τα κόμματα πλην ΔΗΣΥ τα απέρριψαν, επειδή δεν αντιμετώπιζαν τα προβλήματα. Διερωτήθηκε δε αν μεταρρύθμιση σημαίνει προσλήψεις όπως αυτές στο Προεδρικό, “όπου κουτουλά ο ένας στον άλλο”.

Ο κ. Στεφάνου, διερωτήθηκε επίσης, πώς είναι δυνατό το Προεδρικό και το κυβερνών κόμμα, να καλούν δραματικά σε ενότητα, όταν ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατηγορεί το ΑΚΕΛ για οπαδό της όποιας λύσης και πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης το 2004 κατάγγελλε την Κύπρο και τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο στην Ευρώπη και ότι επί προεδρίας Τάσσου Παπαδόπουλου ο ΔΗΣΥ αποχώρησε από το Εθνικό Συμβούλιο.

Αναφερόμενος στον Προϋπολογισμό του 2019, ο κ. Στεφάνου είπε πως οκτώ χρόνια διακυβέρνησης και λες και δεν πέρασε μια μέρα, καθώς χαρακτηρίζεται από την ίδια “κοινωνική αναισθησία”.

Το χάος και την καταιγίδα την προκαλέσατε εσείς και ο κ. Αναστασιάδης με το κούρεμα, είπε προς τους Βουλευτές του ΔΗΣΥ και παρατήρησε πως για ό,τι συμβαίνει δεν φταίει η Κυβέρνηση, φταίνε οι άλλοι, επειδή προφανώς είναι κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης.

Ο κ. Στεφάνου έκανε επίσης λόγο για ευκαιριακή και γεμάτη σκοπιμότητες χέρι – χέρι συμπόρευση του ΔΗΣΥ με το ΔΗΚΟ.