Στεφάνου: Οι ένοχοι του εγκλήματος του Συνεργατισμού δεν θα γλιτώσουν έτσι εύκολα

Το ΑΚΕΛ διαμηνύει ότι οι ένοχοι του εγκλήματος του Συνεργατισμού δεν θα γλιτώσουν έτσι εύκολα, τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου

Το κλείσιμο του Συνεργατισμού ήταν ένα οργανωμένο και συνειδητό οικονομικό έγκλημα με ηθικό και φυσικό αυτουργό την κυβέρνηση Αναστασιάδη. Το Πόρισμα Αρέστη καταδεικνύει ότι η κυβέρνηση παρέλαβε το 2013 ένα βιώσιμο Συνεργατισμό και τον οδήγησε στο κλείσιμο. Καταδεικνύει επίσης ότι ως πρωταίτιους του οικονομικού εγκλήματος ήταν ο κ. Χάρης Γεωργιάδης και οι φίλοι του που ο ίδιος διόρισε.

Η εισαγγελία και η αστυνομία όμως άρχισε τις έρευνες της αντίστροφα, αφήνοντας όλους αυτούς που δακτυλοδείχνει το Πόρισμα Αρέστη για το τέλος. Μ’ αυτό τον τρόπο όμως, είναι ορατός ο κίνδυνος να παρέλθουν οι προθεσμίες για αγωγές σε βάρος τους. Για αυτό το ΑΚΕΛ έχει ήδη προωθήσει Πρόταση Νόμου για δωδεκάμηνη παράταση της παραγραφής, ώστε να δοθεί η δυνατότητα για έγερση αγωγών από πολίτες αλλά και από τη Δημοκρατία.

Το ΑΚΕΛ διαμηνύει προς την κυβέρνηση ότι οι ένοχοι του εγκλήματος του Συνεργατισμού δεν θα γλιτώσουν έτσι εύκολα. Ο λαός δεν ανέχεται άλλο ένα έγκλημα σε βάρος του να μείνει ατιμώρητο και οι δράστες να ζητούν και τα ρέστα.