Στεφάνου: Να ανοίξουν τα ξενοδοχεία για τους Κυπρίους

Στεφάνου: Να ανοίξουν τα ξενοδοχεία για τους Κυπρίους

Παράλογο από κάθε άποψη είναι το μέτρο που απαγορεύει στους Κύπριους πολίτες να διαμένουν στα ξενοδοχεία του τόπου. Παράλογο είναι και το μέτρο που ορίζει ότι οι ξένοι επισκέπτες που διαμένουν στα καταλύματα μπορούν να κάθονται σε εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων των ξενοδοχείων ενώ οι Κύπριοι πρέπει να κάθονται στους εξωτερικούς χώρους.

Είναι άξιο απορίας με ποιο σκεπτικό λήφθηκε αυτό το μέτρο από την κυβέρνηση. Είναι μάλιστα τραγελαφικό η κυβέρνηση να διαφημίζει σχέδιο για τον εσωτερικό τουρισμό, την ώρα που αυτός ουσιαστικά απαγορεύεται.

Το ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση άμεσα να αναθεωρήσει αυτό το μέτρο και να επιτρέψει στους πολίτες να μπορούν να κάνουν διακοπές στον τόπο τους. Έτσι έμπρακτα θα στηριχτεί η τουριστική βιομηχανία, οι εργαζόμενοι σ’ αυτή και οι παρεμφερείς κλάδοι.

Καλούμε την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υφυπουργείο να εισακούσει τη συνολική πρότασή μας για τον τουρισμό με άξονα την προώθηση της Κύπρου ως υγειονομικά ασφαλούς προορισμού. Παράλληλα, επιμένουμε στο ζήτημα της προώθησης του κοινωνικού τουρισμού ώστε χαμηλόμισθες οικογένειες, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι να μπορέσουν να κάνουν διακοπές στην Κύπρο.