Στεφάνου: Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ σχετίζονται με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, γι’ αυτό σιωπούν

Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ σχετίζονται με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, γι’ αυτό σιωπούν!

· Χρειάζεται να τερματιστεί η συναγερμική διακυβέρνηση για να καθαρίσουμε το όνομα της χώρας μας

· Ο Α. Μαυρογιάννης είναι ό,τι χρειάζεται σήμερα η Κύπρος.

«Όλες οι ενδείξεις, όλες οι εξελίξεις, όλο το χρονολόγιο του σκανδάλου των παρακολουθήσεων που ξεκίνησε με τη αποκάλυψη της ύπαρξης και της δράσης του μαύρου βαν, που έγινε έπειτα από την έντονη δραστηριότητα του ΑΚΕΛ εντός και εκτός Βουλής, φωτογραφίζουν ένα πράγμα: Ένα κέλυφος προστασίας πολιτικών και νομικών αυτών που κατασκευάζουν και πωλούν προγράμματα παρακολουθήσεων που δεν μπορεί παρά να είναι κυβερνητικό». Σ’ αυτή τη αποκάλυψη προέβη ο ΓΓ του ΑΚΕΛ μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στον συνοικισμό Ορόκλινης και σημειώνοντας ότι «υπάρχουν και αποδείξεις ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη και ο ΔΗΣΥ και ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, ναι έχουν σχέση με αυτό το σκάνδαλο. Και γι’ αυτό σιωπούν! Σιωπούν στις δεκάδες ανακοινώσεις του ΑΚΕΛ, στις δεκάδες ερωτήσεις μας, στις δεκάδες εξελίξεις που προέκυψαν. Σιωπούν! Προσπερνούν το θέμα για να περάσει ανώδυνα δια της σιωπής».

Ο Στέφανος Στεφάνου αναφέρθηκε στα email που στάληκαν στο ΔΗΣΥ από τις εταιρείες για να βοηθήσει να διευθετηθούν απαιτήσεις τους και στο γεγονός ότι η δραστηριότητα των εταιρειών μεταφέρθηκε στην Ελλάδα από ομογάλακτα κόμματα και από το γεγονός ότι εμφανίζονται πρόσωπα που είναι συνεργάτες πρωταγωνιστές του ΔΗΣΥ και της ΝΔ και συνεργάτες του Αβέρωφ Νεοφύτου.

Υπενθύμισε ότι το μαύρο βαν ήλθε στην Κύπρο με ένα εξοπλισμό που απαγορεύεται να έρθει και πολύ περισσότερο να λειτουργεί στην Κύπρο. «Πέρασε από τελωνεία, υπηρεσίες, επιθεωρήσεις. Πώς και τα πέρασε όλα αυτά και βρέθηκε να αλωνίζει τους δρόμους της Κύπρο και να παρακολουθεί ποιος ξέρει ποιους και πόσους. Εδώ φρόντισαν οι κυβερνώντες να μην υπάρχει διαφάνεια όπως και δεν γνωρίζουμε το πόρισμα του Ηλία Στεφάνου που δεν δόθηκε ποτέ στη δημοσιότητα. Δεν έχουμε αντιληφθεί πώς γίνεται η Νομική Υπηρεσία να έστειλε στη δικαιοσύνη την εταιρεία και να μην έστειλε τους ιδιοκτήτες της. Ξέρετε εσείς καμία εταιρεία να λειτουργεί με αυτόματο πιλότο; Δικάστηκε η εταιρεία, αλλά όχι οι ιδιοκτήτες οι οποίοι και αφέθηκαν να φύγουν. Οι ενδείξεις είναι πολλές, τα ερωτηματικά ακόμα μεγαλύτερα, αλλά η κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ, σιωπούν. Γιατί άραγε;»

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ παρατήρησε ότι η Κύπρος βρίσκεται στο κέντρο του σκανδάλου των παρακολουθήσεων όπως βρέθηκε και στο κέντρο του σκανδάλου των χρυσών διαβατηρίων. Για να σημειώσει πως αν και ο εκάστοτε Πρόεδρος και η εκάστοτε κυβέρνηση έχουν υποχρέωση να προστατεύει τον τόπο, το όνομα και την υπόληψη του κράτους, η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ όχι μόνο δεν το έκανε αλλά αντίθετα, έχει εκθέσει την Κύπρο διεθνώς. «Αυτό από μόνο του, τόνισε, αποτελεί λόγο για να τερματιστεί αυτή η διακυβέρνηση, να φύγει από την εξουσία για να μπορέσουμε να καθαρίσουμε το όνομα της χώρας μας».

Συναφώς υπέδειξε ότι δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα με ανθρώπους που δηλώνουν περήφανοι για τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ, που διαγωνίζονται μεταξύ τους ποιος καλύτερα θα συνεχίσει αυτή τη διακυβέρνηση. Υπέδειξε επίσης την αντίφαση από τη μια ο Νικόλας Παπαδόπουλος να κατηγορεί την κυβέρνηση Αναστασιάδη ως την πιο διεφθαρμένη και από την άλλη να στηρίζει τον Νίκο Χριστοδουλίδη που λέει το αντίθετο, και ο οποίος ήταν ένα γρανάτζι στην διακυβέρνηση Αναστασιάδη ΔΗΣΥ και δηλώνει περήφανος συναγερμικός.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε εκτενώς και στα «κατορθώματα» αυτής της κυβέρνησης όπως ήταν το κούρεμα των καταθέσεων που φορτώθηκε στην κοινωνία, το ξεπούλημα του Συνεργατισμού και το γεγονός ότι η κυβέρνηση προτιμά να κάνει «μαξιλάρια» από τα επιπλέον έσοδα που έχει λόγω της ακρίβειας, αντί να στηρίξει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Αναφέρθηκε ακόμα στο επικίνδυνο αδιέξοδο που βρέθηκε το Κυπριακό μετά το Κραν Μοντανά για να καταλήξει λέγοντας ότι «χρειάζεται στο τιμόνι της Κύπρου να βρεθεί ένας Πρόεδρος που πιστεύει πραγματικά στη λύση ΔΔΟ με πολιτική ισότητα, να αναλάβει ένας Πρόεδρος που πραγματικά έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα για να κινήσουμε τα πράγματα προς τα μπροστά. Ο Αντρέας Μαυρογιάννης είναι ένας άνθρωπος ειλικρινής και υπεύθυνος έναντι του τόπου του. Στην μακρά πορεία του ως διπλωμάτης, αναλαμβάνοντας καίρια πόστα και σημαντικές ευθύνες, ανεξαρτήτως Προέδρου και κυβέρνησης υπηρέτησε με απαράμιλλη συνέπεια και υπευθυνότητα και όλοι έχουν να πουν τα καλύτερα για το έργο και τ ην προσφορά του. Αυτό ακριβώς είναι ό,τι χρειάζεται η Κύπρος σήμερα. Ένα Πρόεδρο που να είναι πραγματικά έντιμος . Που να είναι ευαίσθητος για το κράτος δικαίου. Να μην αντέχει να βλέπει τη διαφθορά που έχει απογειωθεί. Ο Α. Μαυρογιάννης είναι και έντιμος και ευαίσθητος για τα προβλήματα του απλού ανθρώπου. Προέρχεται από φτωχή οικογένεια αλλά μια ζωή εργάζεται με τιμιότητα. Η κοινωνική ευαισθησία για τον Αντρέα Μαυρογιάννη είναι τρόπος ζωής. Διαθέτει το πολιτικό ήθος και υπόβαθρο που χρειάζεται η Κύπρος».

Απαντώντας, τέλος στο ερώτημα που θέτουν πολλοί για το αν μπορούν να κερδηθούν αυτές οι εκλογές ο Στέφανος Στεφάνου απάντησε με σιγουριά: «Ναι, αυτές οι εκλογές μπορούν να κερδηθούν και θα κερδηθούν. Με τη σκληρή μας δουλειά και προσπάθεια».