Στεφάνου: Η κυβέρνηση οφείλει να δημοσιοποιήσει τον συνολικό αριθμό των πολιτογραφήσεων που ενέκρινε

Σε δήλωσή του ο  εκπροσώπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, για τον πραγματικό αριθμό των «χρυσών» διαβατηρίων, τόνισε  ότι η κυβέρνηση οφείλει να δημοσιοποιήσει τον συνολικό αριθμό των πολιτογραφήσεων που ενέκρινε

Η δήλωση:

Δεν περνά μέρα που να μην αποκαλυφθεί και νέα πτυχή του σκανδάλου με τα «χρυσά» σκάνδαλα που έστησε η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ.

Σήμερα έχει αποκαλυφθεί ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να ξεγελάσει την Κομισιόν για τον πραγματικό αριθμό των πολιτογραφήσεων που έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος των «χρυσών» διαβατηρίων.

Η κυβέρνηση κατέγραψε μόνο τις πολιτογραφήσεις των επενδυτών και όχι τα μέλη των οικογενειών τους, στα οποία αυτόματα παραχωρούνταν υπηκοότητες.

Για να αντιληφθεί κανείς πόσο ουσιώδης είναι η διαφορά, μπορεί απλά να αναλογιστεί το παράδειγμα του γνωστού Σαουδάραβα που παραχωρούσε το τζετ του για τις οικογενειακές διακοπές του Προέδρου. Στην επένδυση εκείνη μόνο 6 πρόσωπα ήταν επενδυτές, εντούτοις έλαβαν κυπριακή υπηκοότητα άλλα 36 άτομα, παιδιά, γυναίκες, δεύτερες γυναίκες και πεθερικά.

Η κυβέρνηση οφείλει να τοποθετηθεί στο θέμα και να πάψει να κρύβεται. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση οφείλει να δημοσιοποιήσει τον συνολικό αριθμό των πολιτογραφήσεων που ενέκρινε τόσο για επενδυτές όσο και για τους συγγενείς τους