Στεφάνου: Είναι γνωστή η τακτική της κυβέρνησης να καταφεύγει στη διαστρέβλωση των θέσεων του ΑΚΕΛ

Σε γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ,  Στέφανος Στεφάνου, απαντά στον Κυβερνητικό εκπρόσωπο:

Στη σημερινή δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, όχι μία αλλά έξι φορές γίνεται αναφορά στην τουρκική επιθετικότητα και στην τουρκική κατοχή. Εντούτοις, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τη δήλωση, ισχυρίστηκε ότι το ΑΚΕΛ «ξεχνά» να καταδικάσει την Τουρκία. Ίσως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος να περίμενε δέκα φορές αντί έξι να μιλήσει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ για την επιθετικότητα της Τουρκίας.

Είναι γνωστή η τακτική της κυβέρνησης να καταφεύγει στη διαστρέβλωση των θέσεων του ΑΚΕΛ θεωρώντας ότι θα παρουσιάσει την Αριστερά ως συνήγορο της Τουρκίας. Η τακτική αυτή όμως πέφτει στο κενό. Ο κυπριακός λαός γνωρίζει ότι το ΑΚΕΛ όχι μόνο καταδικάζει την τουρκική επιθετικότητα σε βάρος της Κύπρου και της Ελλάδας, αλλά είναι η δύναμη εκείνη που αξιοποιεί τις διεθνείς της σχέσεις και την ευρωπαϊκή της παρουσία της ώστε να ασκούνται πιέσεις στην κατοχική δύναμη για να συναινέσει σε λύση αρχών στο Κυπριακό.

Όσο κι αν η κυβέρνηση προσπαθεί να θολώσει τα νερά με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο, οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι επειδή ακριβώς η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσεις καταφεύγει στις κατηγορίες εναντίον του ΑΚΕΛ.