Στεφάνου για κατάθεση ΠτΔ: Ο Πρόεδρος έμεινε εκτεθειμένος ακόμα μια φορά

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, για την κατάθεση του Προέδρου στην Ερευνητική Επιτροπή

Ο κ. Αναστασιάδης ενώπιον της Ερευνητικής αναμάσησε όσα έχει πει κατά διαστήματα για το σκάνδαλο των διαβατηρίων. Όχι μόνο δεν μας έκανε σοφότερους η κατάθεσή του, άλλα ενίσχυσε τις ανησυχίες των πολιτών σε ποιου τα χέρια βρίσκεται το πηδάλιο της χώρας. Ο Πρόεδρος έμεινε εκτεθειμένος ακόμα μια φορά καθώς:

  • Καμώνεται ότι δεν αντιλαμβάνεται πως σε καμία ευνομούμενη χώρα ο Πρόεδρος του κράτους δεν δέχεται δωρεές όπως οικογενειακές διακοπές στις Σεϋχέλλες με ιδιωτικό τζετ ξένου μεγιστάνα, ο οποίος μάλιστα έλαβε διαβατήρια για όλο του το σόι.
  • Επιμένει ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό από τη σκανδαλώδη σύγκρουση συμφέροντος του ιδίου και σειράς Υπουργών του στη βιομηχανία των διαβατηρίων. Δεν αποδέχεται ότι είναι αδιανόητο οι κυβερνώντες, με το ένα χέρι να υποβάλλουν αιτήσεις και με το άλλο να εγκρίνουν τις αιτήσεις, με τις οποίες πλουτίζουν τα γραφεία τους.
  • Δεν απολογείται στους πολίτες για το γεγονός ότι επί ημερών του η ΕΕ κίνησε νομική διαδικασία σε βάρος της Κύπρου γι’ αυτό το πλιάτσικο. Δεν σχολίασε –και βέβαια ούτε ρωτήθηκε- για τις χθεσινές αποκαλυπτικές δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κομισιόν, κ. Σχοινά, ο οποίος μιλά για τις προειδοποιήσεις που απηύθυνε η Κομισιόν στην Κύπρο επί χρόνια και ότι η κυβέρνηση ξεγέλασε την Κομισιόν.

Ο Νίκος Αναστασιάδης δεν μπορεί να συμβάλει στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας, γιατί με ευθύνη του οδηγήθηκε η χώρα στην ανυποληψία και τον εξευτελισμό. Όσο για την απόφασή του να σταματήσει ν’ ασχολείται με το ζήτημα των πολιτογραφήσεων, μας υποχρεώνει να του θυμίσουμε ότι τα θέματα δεν λήγουν επειδή δεν βολεύουν τον ίδιο. Ο μόνος που αποφασίζει είναι ο λαός.