Στεφάνου για διάγγελμα: Επιβεβαίωσε ότι ο ΠτΔ παραμένει αμετανόητος και εκτός πραγματικότητας

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, για το διάγγελμα του Προέδρου

Το διάγγελμα του Προέδρου επιβεβαίωσε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης δεν παραμένει απλά αμετανόητος αλλά είναι και εκτός πραγματικότητας. Αντί να απολογηθεί στους πολίτες για τον πρωτοφανή διασυρμό της χώρας μας διεθνώς, επιχείρησε να μετακυλήσει τις ευθύνες σε όλους τους άλλους.

Είναι θλιβερό ένας Πρόεδρος που οδήγησε την Κύπρο στο έσχατο σκαλί ανυποληψίας να μην αντιλαμβάνεται τη ζημιά που προξενεί στη χώρα. Ποτέ προηγουμένως η διαφθορά στη χώρα μας δεν έφτασε σε τέτοια πρωτόγνωρα επίπεδα όπως επί των ημερών της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ.

· Άραγε ο κ. Αναστασιάδης δεν ακούει τους Υπουργούς του στην Ερευνητική Επιτροπή που ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο;

· Δεν θυμάται ο κ. Αναστασιάδης ότι είναι ο ίδιος που συγκρούστηκε με την Κομισιόν για συστάσεις που η ίδια έλεγε για την Κύπρο;

· Δεν θυμάται ότι ο ίδιος διατεινόταν πως έχουμε το «αυστηρότερο πρόγραμμα στην Ευρώπη»;

· Ότι χαρακτήριζε εχθρούς της Κύπρου όσους απηύθυναν προειδοποιήσεις και αποκάλυπταν σκάνδαλα;

· Ότι η κυβέρνηση του και το κυβερνών κόμμα απέρριπταν ακόμα και τη θεσμοθέτηση Κανονισμών για το πρόγραμμα με τα χρυσά διαβατήρια;

· Ότι μόλις τον περασμένο Ιούλιο το κυβερνών κόμμα ανέτρεψε στη Βουλή όλες τις αυστηροποιήσεις που επέφερε η Επιτροπή Εσωτερικών στο πρόγραμμα;

Δεν γίνονταν τυχαία όλα αυτά. Οι κυβερνώντες, με επικεφαλής τον Πρόεδρο, ήθελαν να συνεχιστεί εσαεί το φαγοπότι.

Το χειρότερο απ’ όλα όμως, είναι ότι ο κ. Αναστασιάδης:

· αρνείται να απαντήσει για τη σύγκρουση συμφέροντος τόσο του ιδίου όσο και υπουργών του στην υπόθεση των «χρυσών» διαβατηρίων.

· αρνείται να μιλήσει για το δικηγορικό γραφείο και τις επιχειρήσεις της οικογένειάς του που πλούτιζαν από τις αποφάσεις που έπαιρνε η κυβέρνησή του.

· αρνείται να μιλήσει για τις εκατοντάδες αιτήσεις πολιτογραφήσεων που υπέβαλλαν γραφεία συνδεδεμένα με μέλη της κυβέρνησής του.

· για τα δωρεάν ταξίδια με το τζετ του Σαουδάραβα φίλου του στις Σεϋχέλλες.

· για τις εκροές των συμπεθέρων κατά την περίοδο του κουρέματος καταθέσεων.

· για τις συναλλαγές με τον Αρχιεπίσκοπο.

· για την καταδίκη του φίλου του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, τον οποίο υπερασπίστηκε στο δικαστήριο.

Αυτά δεν συνιστούν ψιθυρολογία ή προπαγάνδα, όπως δηλώνει ο Πρόεδρος. Είναι η πραγματικότητα που βοά.

Επειδή ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση δεν έχουν απαντήσεις προτιμούν τον μονόλογο για να αποφεύγουν τις «ενοχλητικές» ερωτήσεις.

Οι κυβερνώντες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η κοινωνία συσσωρεύει αγανάκτηση και οργή εξαιτίας των πράξεων τους.

Μπορεί τα μέτρα για την πανδημία να εμποδίζουν τις μαζικές διαδηλώσεις και αντιδράσεις αλλά αυτό δεν μπορεί να πάει μακριά.

Η λαϊκή οργή θα ξεσπάσει.