Στεφάνου: Αυτός που έχει την ευθύνη για τον εξευτελισμό της χώρας δεν συγκινείται να αναλάβει καμιά ευθύνη

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, για τη κατάθεση του ΠτΔ, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι, αυτός που έχει την ευθύνη για τον εξευτελισμό της χώρας δεν συγκινείται να αναλάβει καμιά ευθύνη, 

Ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής, ο Νίκος Αναστασιάδης ισχυρίστηκε ότι «δεν γνώριζε, δεν άκουσε, δεν έχει καμία ευθύνη». Η αλήθεια όμως βοά. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ έστησε και συντήρησε μια βιομηχανία «χρυσών» διαβατηρίων, η οποία απογείωσε τη διαφθορά στην Κύπρο.

Νίκος Αναστασιάδης και κυβερνώντες:

· Για μεγάλο χρονικό διάστημα απέκρυπταν τις προειδοποιήσεις από το εξωτερικό και τις συστάσεις της ΕΕ για τα διαβατήρια. Μέχρι και τις προειδοποιήσεις της Νομικής Υπηρεσίας το 2015 και 2016 απέκρυπταν.

· Αρνούνται πεισματικά να παραδεχτούν τη σκανδαλώδη και αυταπόδεικτη σύγκρουση συμφέροντος του Προέδρου και σειράς υπουργών του στη βιομηχανία «χρυσών» διαβατηρίων. Αλήθεια, πού αλλού στον κόσμο συμβαίνει οι κυβερνώντες να εγκρίνουν εκατοντάδες αιτήσεις που υποβάλλουν τα ίδια τα γραφεία τους, πλουτίζοντας κατά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ;

· Υπερασπίζονται ανερυθρίαστα τη δωροληψία από το Σαουδάραβα μεγιστάνα, ο οποίος παραχωρούσε το ιδιωτικό του τζετ για τις διακοπές της οικογένειας Αναστασιάδη στις Σεϋχέλλες.

Η κατάθεση του κ. Αναστασιάδη στην Ερευνητική επιβεβαίωσε ότι αυτός που έχει την πρώτη και κύρια ευθύνη για τον εξευτελισμό της χώρας, δεν συγκινείται να αναλάβει καμιά ευθύνη.