Στα ύψη η τιμή της βενζίνης στην Κύπρο

Σε σχετικά χαμηλά επίπεδα βρίσκονται οι τιμές των καυσίμων στην Κύπρο, συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, όμως συνεχίζουν και εδώ την ανοδική τους πορεία.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών λιανικής πώλησης πετρελαιοειδών η μέση τιμή της βενζίνης 95 οκτανίων στην Κύπρο υπολογίζεται κοντά στο 1,40 ευρώ το λίτρο, ενώ στην Ελλάδα οι τιμές των καυσίμων έχουν ήδη εκτιναχθεί στα ύψη, με τη βενζίνη 95 οκτανίων να φτάνει το 1.80 ευρώ το λίτρο και το πετρέλαιο το 1.545 ευρώ το λίτρο. Σημειώνεται ότι η τιμή του αργού πετρελαίου διεθνώς βρίσκεται σε διαρκή άνοδο, ξεπερνώντας τα 125 δολάρια το βαρέλι, από 100 δολάρια το βαρέλι που ήταν στις αρχές της χρονιάς.

 

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η τιμή της βενζίνης πριν την κυβέρνηση Χριστόφια ήταν στα 99 cents ενώ τώρα είναι κοντά στο 1,40. Βέβαια, η αύξηση είναι αναμενόμενη διότι από ότι φαίνεται  και στις άλλες χώρες έχει ανέβει δραματικά η τιμή της βενζίνης. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα που έπεται μετά την ακρίβεια και την παγκόσμια οικονομική κρίση που μαστίζει τις χώρες τόσο της Ευρώπης όσο και όλου του κόσμου. Έτσι ήταν λογικό και αναμενόμενο αυτός ο κυκεώνας να χτυπήσει και την οικονομία της Κύπρου.
Με την άφιξη της Τρόικας στην Κύπρο καταλαβαίνουμε, ότι οι δηλώσεις του Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας σχετικά με μείωση της τιμής της βενζίνης, δεν ευσταθούν και αναμένουμε ότι η αύξηση τους επόμενους μήνες θα είναι δραματική. Ας υπενθυμίσουμε στο υπουργό εμπορίου και βιομηχανίας, τον κύριο  Νεοκλή Συλικιώτη ότι ο Κυπριακός λαός δεν είναι αδαής και ότι γνωρίζει τι γίνεται στην Ευρώπη και πόσο μάλλον στο σπίτι του. Ας σταματήσει λοιπόν να κάνει δηλώσεις, ότι τάχα θα μειωθεί η τιμή της Βενζίνης.