Στα σκαριά η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων

Σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται η κατάθεση νομοσχεδίου στη Βουλή για τη νέα δομή των ενόπλων δυνάμεων, η οποία δεν θα θίγει σε καμία περίπτωση την επιχειρησιακή τους ικανότητα, όπως διαβεβαίωσε ο υφυπουργός άμυνας Παναγιώτης Καράμπελας.

“Πολύ γρήγορα, από τον υπουργό Άμυνας θα κατατεθούν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής οι προτάσεις των επιτελείων για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και στη συνέχεια θα πάνε προς έγκριση στο ΚΥΣΕΑ” σημείωσε ο υπουργός.

“Η κυβέρνηση λαμβάνει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διατηρείται η αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν φείδεται των πόρων που απαιτούνται. Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί εκπτώσεις και δεν θα δεχθεί να μην είναι οι Ένοπλές Δυνάμεις ο κύριος μοχλός αποτρεπτικής ικανότητας της πατρίδας” απάντησε ο κ. Καράμπελας σε ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, ο οποίος έκανε λόγο για περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις έπειτα απο εντολές των δανειστών και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “έδωσε τα κλειδιά της άμυνας της χώρας στους τοκογλύφους”.

Ο κ. Καράμπελας τόνισε ότι δε θα θιγεί ούτε κατ’ ελάχιστο ο πυρήνας των ικανοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά θα επιχειρηθεί  ο εξορθολογισμός και η επανασχεδίαση τους.