Στα κατεχόμενα κατέφθασε ο Ταγίπ Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν κατέφθασε τα κατεχόμενα, πραγματοποιώντας παράνομη επίσκεψη, στο πλαίσιο της περιοδείας του μετά την εκλογή του στην προεδρία.

Κάτω από  αυστηρά μέτρα ασφαλείας,  υποδέχθηκαν τον τούρκο πρόεδρο και την αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει, ο “πρόεδρος” της “βουλής”, Τεμπερουκέν Ουλουτσάι ο “πρωθυπουργός”, Τουφάν Ερχιουρμάν, ο “υπεξ”, Κουντρέτ Οζερσάι, ο Τούρκος “πρέσβης” στα κατεχόμενα, Ντεριά Κανμπάι και η ηγεσία του τουρκικού κατοχικού στρατού.

Ο Ταγίπ Ερντογάν συζήτησε με τον κατοχικό Ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ενώ ενδιαφέρον αναμένεται να έχουν οι τοποθετήσεις τόσο του Τούρκου Προέδρου όσο και του κατοχικού ηγέτη, ειδικά μετά και την ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών για κάθοδο της Τζέην Χοτ Λουτ στην Κύπρο στα τέλη Ιουλίου.

Θα ακολουθήσει δείπνο εργασίας και λόγω της καθυστέρησης στο πρόγραμμα η κοινή διάσκεψη Τύπου αναμένεται γύρω στις 22.00.

Η επίσκεψη Ερντογάν δεν συνοδεύεται και με την πραγματοποίηση των εγκαινίων του τζαμιού Χαλά Σουλτάν στη Μια Μηλιά μετά από αντιδράσεις που υπήρξαν στην τουρκοκυπριακή κοινότητα και ξεκίνησαν από την συντεχνία των Τουρκοκύπριων δασκάλων.