Στα Ιεροσόλυμα ο Τσίπρας για την παράδοση του ανακαινισμένου Κουβούκλιου του Παναγίου Τάφου

Στην Ιερουσαλήμ και στον Ναό της Αναστάσεως βρίσκονται στραμμένα τα βλέμματα του χριστιανικού κόσμου. Η αυριανή ημέρα είναι ιστορική, καθώς το γένος των Ελλήνων αποδίδει στη χριστιανοσύνη και τον παγκόσμιο πολιτισμό, πλήρως , που με την φροντίδα ελληνικών επιστημονικών μυαλών και εργατικών χεριών επανέκτησε την παλιά του αίγλη.

Αύριο, η επιστημονική ομάδα υπό την καθηγήτρια του ΕΜΠ Τόνια Μοροπούλου παραδίδει με κάθε επισημότητα το πλήρως ανακαινισμένο Ιερό Κουβούκλιο στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.

Για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η αυριανή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς επιβεβαιώνει πλήρως την ορθότητα των κινήσεων του Πατριάρχη Θεόφιλου, που κατάφερε να κινητοποιήσει Ισραήλ, Παλαιστιανική Αρχή και Ιορδανία, όπως και τις άλλες χριστιανικές κοινότητες της Αγίας Γης για την διάσωση του καταρρέοντος Ιερού Κουβουκλίου, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα ηχηρό μήνυμα για τις δυνατότητες και τις προοπτικές της αρμονικής ειρηνικής συνύπαρξης διαφορετικών λαών και θρησκειών στην Αγία Γη, σε μια περιοχή με διαχρονικές εντάσεις.

Στην τελετή παράδοσης παρών θα είναι ο εκπρόσωπος του Πάπα Φραγκίσκου, της Αρμένικης Εκκλησίας, καθώς και εκπρόσωποι των προξενικών αρχών του Ισραήλ, της Παλαιστινιακής Αρχής και της Ιορδανίας, αλλά και οι μεγάλοι δωρητές και ανακαινιστές που συνέδραμαν οικονομικά για την αποκατάσταση του Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου. Μεταξύ αυτών και ο Ιβάν Σαββίδης που θα βραβευθεί από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων.