Στα θρανία επιστρέφουν σήμερα 62,000 μαθητές – Όλα τα μέτρα

Στα θρανία επιστρέφουν σήμερα 62,000 μαθητές. Πρόκειται για τα 50,000 παιδιά της Δημοτικής Εκπαίδευσης και 12.000 παιδιά της δημόσιας Προδημοτικής .

Το κουδούνι θα κτυπήσει στις 7.45 για τους μαθητές ενώ για τα παιδιά της πρώτης τάξης θα κτυπήσει στις 9.30. Έτσι θα μπορέσουν οι γονείς να συνοδεύσουν τα παιδιά τους εντός του σχολείου, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Η χρονιά αρχίζει και φέτος υπό τη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού με τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας να είναι ξεκάθαρες ως προς την ανάγκη για πιστή εφαρμογή μέτρων και υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Θα γίνει ενδελεχής ενημέρωσή τους από τους εκπαιδευτικούς τους σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα καθώς επίσης ενημερώνονται και για την είσοδο και την έξοδο που θα χρησιμοποιούν.

Ήδη έχουν τοποθετηθεί στις σχολικές μονάδες μονοθέσια θρανία και αντισηπτικά. Παρόλο που οι προστατευτικές μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές στη δημοτική εκπαίδευση, το Υπουργείο Παιδείας, προτρέπει τους μαθητές να τις χρησιμοποιούν.

Επίδειξη SafePass, χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων επιβάλλονται κατά την προσέλευση των γονέων και των εκπαιδευτικών.

Το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας θα διοργανώνουν κινητές μονάδες που θα πραγματοποιούν ελέγχους στα παιδιά που το επιθυμούν.