Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ …εκατομμυριούχος δημόσιος υπάλληλος Πολεοδομίας

Είχε κάνει οικονομικές διευκολύνσεις σε φίλους του και τον αντάμειψαν …Αυτό το επιχείρημα, πολύ απλά, χρησιμοποίησε το υψηλόβαθμο στέλεχος της Πολεοδομίας Πελοποννήσου, στο λογαριασμό του οποίου βρέθηκαν 924.369 ευρώ…

Ίσως είναι ο μόνος διεφθαρμένος υπάλληλος, ο οποίος συνελήφθη από καταγγελίες δεκάδων πολιτών, που προφανώς είχαν αγανακτήσει με την απληστία του. Το ΣΔΟΕ διενήργησε κατεπείγοντα έλεγχο στο πόθεν έσχες του υπαλλήλου σε βάθος δεκαετίας και χτύπησε «φλέβα».

Ο ίδιος χρησιμοποίησε το επιχείρημα των …καλών φίλων. Κάποιοι μάλιστα από αυτούς πήγαν να τον στηρίξουν με τη μαρτυρία τους. Ώσπου, αποκαλύφθηκε ότι ήταν εργολάβοι ή είχαν συναλλαγές με την πολεοδομία. Η μαρτυρία τους έπεσε στο κενό.

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ διαβιβάστηκε στον γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, ο οποίος άσκησε πειθαρχική δίωξη εναντίον του εκατομμυριούχου υπαλλήλου και έστειλε την υπόθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα για να ασκήσει ποινική αγωγή για αδικαιολόγητο πόθεν έσχες. Και μπορεί να μην είναι η μόνη κατηγορία, καθώς οι δηλώσεις του στη εφορία τον παρουσίαζαν ως πολύ φτωχό…

ΤΟ ΣΔΟΕ ψάχνει ακόμη  δεκάδες ακόμη υποθέσεις στις οποίες φέρεται να εμπλέκονται  διευθυντές πολεοδομιών, διευθυντές δημόσιων νοσοκομείων, αιρετοί εις βάρος των οποίων υπάρχουν καταγγελίες για ανύπαρκτες δαπάνες παροχής υπηρεσιών, εξωπραγματικές δαπάνες για δημόσια έργα και προμήθεια υλικών, αλλά και ψευδείς βεβαιώσεις για καλλιέργειες. Ερευνά ακόμη καταγγελίες για στελέχη δημοτικών επιχειρήσεων και πρώην νομαρχιακών διοικήσεων καθώς και στελέχη τραπεζών στις οποίες συμμετέχει ή συμμετείχε και το Δημόσιο.