Στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ διαδηλώνουν οι καθαρίστριες

Έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ συγκεντρώθηκαν αιφνιδιαστικά οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και διαμαρτύρονται για τη μη επαναπρόσληψή τους.

Οι διαδηλώτριες φορούν στεφάνια από κλαδιά ελιάς και κρατούν στα χέρια τους τα χαρτιά της δικαστικής απόφασης.

Ζητούν να συναντηθούν με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να λάβουν απαντήσεις για τον λόγο που το υπουργείο Οικονομικών αρνείται να τις επανατοποθετήσει στις θέσεις τους.

Υπενθυμίζεται πως το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έχει κρίνει «προδήλως απαραίτητες» για το Δημόσιο τις θέσεις εργασίας των 393 καθαριστριών και διέταξε την επαναπρόσληψή τους, θεωρώντας αντισυνταγματική και ως εκ τούτου άκυρη την διαδικασία που εφαρμόστηκε.

Το υπουργείο Οικονομικών υπέβαλε αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της εν λόγω απόφασης ενώπιον του Αρείου Πάγου, δεδομένου -όπως υποστηρίζει- «ότι τίθενται ζητήματα εξαιρετικής σπουδαιότητας που αποτελούν τον πυρήνα του θεσμού της διαθεσιμότητας και συνδέονται με την ερμηνεία και εφαρμογή συνταγματικών διατάξεων». Η αίτηση ωστόσο απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Παράλληλα το Δημόσιο υπέβαλε αίτημα αναστολής εκτέλεσης της απόφασης, το οποίο θα συζητηθεί στις 10 Ιουνίου, καθώς και αίτηση αναίρεσης.