Στα βρετανικά δικαστήρια η δικαστική διαμάχη για την αγορά κατοικιών στην Κύπρο

Στη Βρετανική Δικαιοσύνη έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν περίπου 400 ζευγάρια Βρετανών και Κύπριων, που κατηγορούν την κατασκευαστική Alpha Panareti Ltd, τον διευθύνοντα σύμβουλο Ανδρέα Ιωάννου και τη βρετανική μεσιτική εταιρεία Roseberry Overseas Property Developments (ROPUK), για εξαπάτησή τους, που διαπράχτηκε στην Κύπρο.

Υποστηρίζουν ότι  η βρετανική μεσιτική εταιρεία τους παρουσίασε ανακριβή στοιχεία για να τους δελεάσει να αγοράσουν ανεγειρόμενες κατοικίες της κατασκευάστριας εταιρείας στην επαρχία Πάφου. Πήραν δάνεια σε ελβετικά φράγκα από την Alpha Bank Κύπρου, για τους επαχθείς όρους των δανείων, όμως δεν τους ενημέρωσαν οι αρμόδιοι. Παράλληλα, υποστηρίζουν, η αξία των κατοικιών ήταν κατά πολύ μικρότερη της δηλωμένης τιμής και η κατασκευή πολλών από αυτές δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Οι συνήγοροι της Alpha Panareti Ltd, πρόκειται να προσφύγουν κατά της απόφασης να γίνουν οι δίκες στη Βρετανία. Το ίδιο αναμένεται να κάνει και η Alpha Bank Κύπρου, δικηγόροι της οποίας θα εμφανιστούν στο δικαστήριο στα μέσα Δεκεμβρίου για την εξέταση της υπόθεσης αποπληρωμής των δανείων.

Το θέμα έχει φτάσει στη Βουλή των Κοινοτήτων και Βρετανοί βουλευτές από όλα τα κόμματα έχουν σχηματίσει ομάδα υποστήριξης υπέρ των αιτημάτων των αγοραστών.