Σταύρου: Αναμένουμε σύντομα συμφωνία με Κινέζους για τις Κ. Αερογραμμές

Πρόταση για εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών από Κινέζους επενδυτές έχει ενώπιον της η Κυπριακή Κυβέρνηση. Συγκεκριμένα πρόκειται για την εταιρεία κινέζικων συμφερόντων Beijing Yi Xiang Da Investment Co Ltd, η οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για εξαγορά του κρατικού αερομεταφορέα της Κύπρου.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΣ του εθνικού αερομεταφορέα Σταύρος Σταύρου οι συζητήσεις με την κινέζικη εταιρεία βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Πρόσθεσε ότι εκπρόσωποι της εταιρείας είχαν επαφές με ιθύνοντες των Κ.Α. και με αρμοδίους του Υπουργείου Οικονομικών.

“Είμαστε αισιόδοξοι, ίσως καταλήξουμε σε μια κατ` αρχήν συμφωνία και μετά θα το πάρουμε βήμα – βήμα”, ανέφερε ο κ. Σταύρου. Όπως εξήγησε αναμένεται εντός των ημερών οι Κυπριακές Αερογραμμές να καταλήξουν σε μια κατ` αρχήν συμφωνία με τους Κινέζους επενδυτές για την εξαγορά της εταιρείας.

“Ακούγονται πολλά. Θέλω να διευκρινίσω ότι κάναμε δύο συναντήσεις, είμαστε αισιόδοξοι, φαίνεται ότι υπάρχουν προοπτικές. Αν όλα πάνε καλά πιστεύουμε ότι είμαστε κοντά ίσως σε μια κατ` αρχήν συμφωνία”, είπε ο κ. Σταύρου, ο οποίος παρουσιάστηκε όμως επιφυλακτικός μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών.  “Μακάρι να παν όλα καλά, αλλά έχουμε δρόμο ακόμα”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν έχουν τεθεί όροι από την κινεζική εταιρεία, ο κ. Σταύρου είπε ότι “διαπραγματευόμαστε και στην κάθε διαπραγμάτευση υπάρχουν και απ` τις δύο πλευρές κάποιες απαιτήσεις και κάποιες διαβουλεύσεις”.

Ενδιαφέρον εξάλλου για τις Κ.Α. έχουν εκδήλωσαν και άλλες εταιρείες, οι οποίες έχουν ζητήσει σχετική πληροφόρηση και στοιχεία για τις ΚΑ. “Στείλαμε στοιχεία σε πολλούς, τα μελέτησαν και συζητούσαμε μέχρι τώρα με αρκετούς επενδυτές που ενδιαφερόντουσαν”, είπε.